Бойко Богданов , който бе арестуван за лихварство в Пловдив, излиза от ареста. Припомняме, че 37-годишният мъж бе задържан в сряда по време на акция на Икономическа полиция. Той е работил като кредитен инспектор към небанкова институция, но паралелно с това работел и за себе си. Лихвата, на която е работил мъжът, е била 10-15 %  месечно. 

Преди минути Окръжен съд наложиха мярка за неотклонение „парична гаранция” спрямо Богдански. Той ще излезе от ареста срещу 5 хиляди лева.

Пред магистратите 37-годишният мъж заяви, че не е давал кредити от свое има на хората, както и че не е виновен.

Соченият за лихвар от Прослав: Аз съм възпитан човек, не съм извършил нищоНонстопът действал и като "изнесен офис"

Съдът прецени, че от събраните до момента доказателства може се направи обосновано предположение, че Бойко Богдански е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем.

Съдът намери, че към настоящия момент няма опасност 37-годишният  да се укрие, както и да извърши престъпление. Чисто хипотетични са твърденията на обвинението, че Богдански може да извърши престъпление спрямо правосъдието и да окаже натиск върху свидетели в посока да променят дадените от тях показания.

Съдът прецени, че липсва опасност мъжът да продължи да извършва нерегламентирана кредитна дейност, предвид обстоятелството, че обществеността вече е информирана за обвиненията, повдигнати спрямо него.

С оглед на всичко това съдът намери, че най-адекватната мярка за неотклонение спрямо обвиняемия Богдански  е парична гаранция.

В Прослав мълчат за съседа си лихвар, Богданов – до минути пред съда