Жители на пловдивският квартал Прослав отказаха да говорят за съседа си, който е обвинен в лихварство.

Припомняме, че 37-годишен пловдивчанин е задържан при операция на Икономическа полиция. Акцията е проведена на 14 април.Той е работил като кредитен инспектор към небанкова институция, но паралелно с това работел и за себе си. Лихвата, на която е работил мъжът, е била 10-15 %  месечно. 

Пловдивчанинът живеел в "Прослав" , където държал и денонощен магазин. Нонстопът действал и като "изнесен офис" , където клиентите на лихваря, носели месечните си вноски.  

Арестуваха лихвар от Прослав, незаконно давал кредити на 15% месечна лихваПотърпевши са над 20 души

Денонощният магазин и към този час е отворен. Персоналът обаче отказа да коментира случая.

„Каквото съм казала, съм го казала пред разследващите. Нищо не знам и не съм знаела”, заяви продавачката пред репортер на TrafficNews. На въпрос дали са й били предавани пликове с пари, момичето затвори на секундата прозорецът на обекта. 

Служителка в нон-стопа

Наш репортер посети и дома на соченият за лихвар мъж. Къщата обаче бе празна. От съседи научихме, че пловдивчанинът се казва Бойко Богданов, а с жена му са в квартала от 5-6 години. Съпругата – Диди стопанисвала денонощният, но по думите на разследващите тя не е знаела за схемите на половинката си.

Роднини на семейството от квартала също отказаха да коментират ареста на Богданов.

„Анонимен сигнал и то само по слухове”, каза мъж, отказал да се представи, но твърдейки, че е роднина на Богданови.

След минути лихварят от Прослав ще се изправи пред Окръжен съд. Прокуратурата е внесла искане за взимане на най-тежката мярка спрямо мъжа, а именно „задържане под стража”.