Двете изнасилвания на млади момичета в Пловдив в рамките само на две седмици разтресоха града под тепетата. Почеркът на сексуалните посегателства е абсолютно идентичен - жертвите са нападнати в колите си във вечерните часове, между 21 и 23 часа, в кв. "Кючук Париж". Тези съвпадения веднага подсказаха, че става дума за сериен изнасилвач, а новината вся ужас в жителите на пловдивския квартал. 

Пловдивчани не помнят толко жесток случай на посегателства в града за последното десетилетие, затова искат да видят насилника зад решетките. Мъже, жени, млади и стари - всички се обединяват с една цел, да издирят час по-скоро причинителя на тежките сексуални посегателства.

След като вчера по свидетелствата на двете жертви бе изготвен и разпространен фоторобот на насилника им, читатели на TrafficNews.bg активно се включиха в идентифицирането му. Към нас бяха изпратени десетки сигнали, снимки и профили на мъже, отговарящи на описанието и имащи значителна прилика с фоторобота.

Полицията продължава да работи активно и проверява подадената информация от граждани, работи се по различни версии, но все още задържано лице няма. 

Показателна бе реакцията на пловдивчани, които апелираха за бдителност, а някои стигнаха и по-далеч. В социалните мрежи и различни форуми граждани се уговарят да патрулират в рисковия периметър, заключен между бул. "Никола Вапцаров", Коматевско шосе, ул. "Поручик Въльо Стефанов", ул. "Димитър Талев", където са се случили нападенията. Мерките са инициирани зарани реалната възможност насилника да вземе нова жертва, а според хората само експедитивното му залавяне ще възвърне спокойствието в квартала и града.

Междувременно и органите на реда са на крак, като полицейското присъствие е осезателно засилено в престъпната зона. Всички граждани трябва да вземат под предвид, че извършителят на престъпленията е дързък, заплашва жертвите си с нож и е възможно при опасност наистина да го използва.

Призоваваме всички граждани, които разполагат с информация за серийния изнасилвач, имат подозрения относно неговата самоличност или считат, че имат друга полезна информация по случая, да не се колебаят да отправят сигналите си, както на спешния телефон 112, така и към редакцията на TrafficNews.bg