Двете момичета, които бяха изнасилени в рамките на две седмици, са жертва на един и същ мъж, научи TrafficNews.bg. Серийният изнасилвач е млад мъж на възраст 25-30 години, среден на ръст, без отличителни белези. По описанието, което двете жени са направили пред полицаите, е нарисуван фоторобот. Разпечатки с вероятния вид на сексманиака са раздадени на тексиметровите шофьори в Пловдив. С неговия образ разполагат всички патрулни полицаи, както и служителите на гарите и автогарите. 

Предстои да излязат резултатите и от сравнителния анализ на ДНК пробите, взети в двата случая.

Първата жертва, подала жалба, е 19-годишно момиче от Пловдив. То е било изнасилено в колата си на 7 декември вечерта. Инцидентът е станал в района на Бялата воденица. Тя се е прибирала късно, когато в колата й нахлул непознат мъж. Той я e притиснал и изнасилил в автомобила.

След  гаврата, непознатият избягал в неизвестна посока. Жертвата на насилие веднага е подала сигнал до най-близкото районно. Тя разказала какво се е случило и описала подробно нападателя си. На колата е направен оглед, иззет е биологичен материал.

Второто нападение е от снощи. Около 21 часа на кръстовището на улиците "Поручик Въльо Стефанов" и "Асен Христофоров" е нападната 21-годишна девойка. Тя спряла пред блока на приятеля си, който се качил до апартамента по лична работа. Когато се върнал от клиото нямало и следа. Докато го нямало, непознат мъж внезапно отворил вратата на автомобила, заплашил с нож девойката и накарал да свие в безлюдна улица. Там той я насилил.

Всеки, който разпознае лицето от фоторобота, може да подаде информация на тел. 112 или в най-близкото районно управление. Анонимността е гарантирана.