41-годишната пловдивчанка Анка Михайлова, заподозряна за жестокия побой нанесен над осиновената й дъщеря, преди минути бе доведена с белезници в съда. По искане на Районна прокуратура съдът ще разгледа мярката й за неотклонение и ще реши дали да я остави зад решетките или да промени мярката й за неотклонение. 

Срещу Михайлова е повдигнато тежко обвинение за малтретиране на момиченцето, което е в критично състояние. Детето е на 1,9 години, било е в дом, осиновено е преди година. 

То е с черепно- мозъчна травма, фрактури, увреждания на белия дроб и следи от ухапвания. Първочалната версия на майката е , че малкото момиче е паднало от леглото, изпаднало в безсъзнание и тя се опитала да го свести, като го е захапала няколко пъти. Според лекарите, извършили първоначалния преглед на детето, травмите не потвърждават разказа на майката. Те смятат , че детето е било малтретирано. 

Адвокатите на Анка - фамилията Почеви поискаха време за да се запознаят с материалите по делото. Делото ще продължи след час.