Осъденият на 20 години затвор Миленко Рангелов отказал да плаща адвокатско възнаграждение от 2350 лв. Казусът стигнал и до съда, но две съдебни инстанции в Пловдив потвърдиха решението, че Рангелов трябва да заплати посочената сума. Първоначалното определение е на Окръжен съд, като Миленко решил да обжалва, но Апелативният съд го потвърдил, а тяхното решението е окончателно.

Сумата от 2350 лв. представлява разноски направени за особен представител по досъдебното и съдебното производство. Миленко обжалвал с мотива, че такъв служебен защитник не му е назначаван.

Станалият известен като "убиецът от Шекера" беше осъден на 20 години затвор при първоначален строг режим за убийството на жена си и глоба от 150 000 лева. Макар сумата от 2350 лв. да изглежда нищожна на фона на останалата, Миленко е решил, че може да ги спести.

ВКС потвърди 20-годишната присъда на пловдивчанин, пребил до смърт жена сиТой ще изтърпи и отложеното наказание от 11 месеца при първоначален строг режим

Втора инстанция потвърди присъдата на Миленко - убиецa от ШекераРангелов ще лежи 20 години в затвора и трябва да плати по 75 000 на родителите на убитата си жена

Според апелативните магистрати, след като осъденият  Миленко е бил признат за виновен за убийството, първата инстанция не е разполагала с друга възможност, освен да постанови разноските за особен представител по делото да бъдат заплатени от него. С назначаването на особения представител правото на защита на пострадалите малолетни наследници, гарантирано от българското законодателство е било обезпечено в максимална степен.

Припомняме, че Престъплението беше извършено на 20 октомври 2020 година, а на 1 март 2022 г., Миленко получи 20 години затвор и 150 000 лева глоба. Той обжалва наложената му от Окръжен съд-Пловдив присъда пред Апелативен съд, а след това и пред Върховния касационен съд.

След жестокото убийство близки на жертвата се обадили на 112, а медиците пристигнали в дома на семейството, където открили мъртва 39- годишната Сийка Рангелова.  След като забелязали следи от насилие по тялото, служителите на бърза помощ сигнализирали полицията.

На 39-годишната жена били нанесени множество удари по тялото с ръце и крака и тя починала от нараняванията си по особено мъчителен за нея начин.

Синът на Миленко дойде в съда да брани баща си, обвини мъртвата си майка, че е биела сестрите муМайката на убитата Сийка отново пожела доживотен затвор за зет си

Миленко живеел с пострадалата жена на семейни начала в продължение на 20 години. Мъжът редовно употребявал алкохол, след което упражнявал физическо насилие над Сийка и всичките им 9 деца. По тази причина жената се преместила да живее при майка си през 2019 година.

От Районен съд – Пловдив била издадена заповед за незабавна защита, която забранявала на Миленко да доближава жилището й, местата, които посещава, както и да упражнява физическото и психическото насилие спрямо нея. След известно време обаче пострадалата отново се върнала да живее при него и децата им.

В деня на убийството още сутринта Миленко започнал да пие и да бие жена си. През деня той многократно й нанесъл побой, като я удрял с юмруци и ритници по цялото тяло. Една от дъщерите им се опитала да й помогне, но Миленко не й позволил. От побоя, продължил няколко часа, жената изпаднала в безсъзнание и малко по-късно починала.

Максимална присъда за убиеца от Шекера, майката на жертвата: Да изгниеш в затвора!Миленко Ангелов трябва да заплати и 150 000 лева на близките на убитата

Миленко, убил жестоко жена си, отрича престъплението: Всичко е лъжа! Тя падна и се удари, беше добреТой твърди, че двамата са живеели щастливо, разбирали са се и много се обичали