След няколко поредни отлагания на процеса срещу Миленко, пребил до смърт жена си в Шекера, днес той се изправи пред съда и за първи път даде обяснения за фаталната вечер.

Престъплението беше извършено на 2о октомври 2020 година. Тогава, близки на жертвата се обадили на 112, а медиците пристигнали в дома на семейството, където открили мъртва 39- годишната Сийка.  След като забелязали следи от насилие по тялото, служителите на бърза помощ сигнализирали полицията и Миленко Ангелов бил арестуван.

На 39-годишната жена били нанесени множество удари по тялото с ръце и крака и тя починала от нараняванията си по особено мъчителен за нея начин.

Миленко живеел с пострадалата жена на семейни начала в продължение на 20 години. Мъжът редовно употребявал алкохол, след което упражнявал физическо насилие над Сийка и всичките им 9 деца.

В деня на убийството още сутринта Миленко започнал да пие и да бие жена си. През деня той многократно й нанесъл побой, като я удрял с юмруци и ритници по цялото тяло. Една от дъщерите им се опитала да й помогне, но Миленко не й позволил. От побоя, продължил няколко часа, жената изпаднала в безсъзнание.

Цял ден Миленко ритал жена си в Шекера след запой, децата станали свидетели на зверствотоСийка получава разкъсване на червата, в следствие на което умира

Днешното заседание започна с изслушване на вещи лица и прочитането на тройна съдебно-медицинска експертиза.

От изводите на вещите лица стана ясно, че Миленко е страдал от синдром на алкохолна зависимост. В момента на извършване на жестокото престъпление, той също е бил под ефект на алкохола, но изводите сочат, че е могъл да разбира какво върши и да носи отговорност за действията си. 

Според експертите, смъртта на Сийка Ангелова е настъпила в следствие на тежка травма в областта на корема, с множество разкъсвания на органи и вътрешности в следствие на което тя е получила вътрешен кръвоизлив и е изгубила два литра кръв.

Следи от насилие е имало по цялото цяло на жената – няколко счупени ребра и зъби, рани и синини по главата, шията и устните и фаталното разкъсване в областта на коремната кухина. Констатирано е, че всички травми са нанесени след продължителен побой и множество удари по цялото тяло.  Вещите лица смятат, че това е изключително рядко увреждане, подобно на претърпяно ПТП, което е довело до бавна и мъчителна смърт на 39-годишната жена.

Според показанията на брата и сестрата на жертвата, Миленко всекидневно е биел жена си, като дори е имало случаи в които я е смазвал от бой. Сийка дори е споделяла, че съпругът и иска да я убие и да я остави на релсите под влака. Когато се е напивал дори е гасил цигари в лицето и, а веднъж и счупил крака.

Миленко, който уби жестоко жена си в Шекера, системно пиел и тормозил близките сиМъжът остава за постоянно в ареста

Пред магистратите, Миленко Ангелов каза, че всичко е лъжа. Той твърди, че двамата са живеели щастливо, разбирали са се и много се обичали. Той разказа, че във фаталния ден, не си спомня да е удрял жена си. Преди обяд, тя била паднала назад, докато носила десет литрова туба с вода и си ударила главата. После уж била добре и направила вечеря. Миленко твърди, че няколко пъти е излизал и се е прибирал до вкъщи, като в отделни часове на деня е консумирал различни видове алкохол – уиски, бира, ракия, водка. След като се напил бил заспа и около 21 часа вечерта се събудил, защото Сийка хъркала. Не била добре и той „натискал гърдите и, за да и дава въздух”. Когато не се съвзела и ударил няколко шамара, за да я свести, но тя не се събуждала, макар че диша. После се обадихме на линейка, но дойде и полиция и ме прибраха. Даже в районно не знаех, че е починала. „Ако съм я удрял, съжалявам. Не съм искал тя да умре. Дъщеря ми казва, че съм я удрял и аз и вярвам, но не помня”, завърши Миленко разказа си.

Предстои изслушване на пледоариите на страните, след което съдът ще се произнесе относно наказанието.

Очаквайте и окончателната присъда.

 

Миленко, който уби жестоко жена си в Шекера, застана пред съда! "До живот в затвора", отекна в залатаХод на разпоредителното заседание не бе даден