Апелативният съд в Пловдив потвърди обжалваната присъда на Миленко Рангелов, наложена му от Окръжния съд под тепетата. Станалият известен като "убиецa от Шекера" беше осъден на 20 години затвор, при първоначален строг режим за убийството на жена си и глоба от 150 000 лева. Решението може да бъде обжалвано пред Върховния касационен съд на Република България. 

Престъплението беше извършено на 20 октомври 2020 година, а на 1 март тази година, Миленко получи 20 години затвор и 150 000 лева глоба. Миленко обжалва наложената му от Окръжен съд-Пловдив присъда пред Апелативен съд. По време на заседанието на 20 юни, в своите мотиви, защитата на убиеца, в лицето на адвокат Чингарова поиска прекласификация на престъплението и връщане на делото за ново разглеждане.

Синът на Миленко дойде в съда да брани баща си, обвини мъртвата си майка, че е биела сестрите муМайката на убитата Сийка отново пожела доживотен затвор за зет си

Относно състоянието на жена му - Сийка след побоя, защитата твърдеше, че при навременна хирургична намеса, тя е можело да бъде спасена и излекувана за 2-3 седмици. Адвокатката смята също, че Миленко не трябва да отговая за последващите състояния на жена си и поиска делото да бъде върнало за преразглеждане в Окръжен съд, от нов състав.

В залата беше призован за свидетел и синът на Миленко, който до момента не беше давал показания пред магистратите. След като разказа това което си спомня от фаталния ден, Стефан Рангелов се опита да защити баща си, като каза, че той е единственият, който е работил в семейството и се стремял по всякакъв начин да осигури всичко от което са се нуждаели. Пред магистратите той обвини мъртвата си майка, че тя е биела децата.

Тогава бабата на Стефан – Василка не сдържа емоциите си и от своя страна обвини внука си, че той също е биел майка си. Стефан отрече.

Василка Рангелова постоянно обясняваше на съдия Васил Гатов, че Миленко трябва да остане в затвора доживот или да получи поне още 10 години към досегашните 20.

Миленко от своя страна, също каза, че жена му е биела децата, а той се е грижил за тях. Въпреки това, той отново подчерта, че много я обичал и не е искал да я убива. Той също пледира и по-малка присъда, за да може да се грижи за къщата и децата си.

Държавното обвинение пожела потвърждаване на първоинстанционната присъда.

Максимална присъда за убиеца от Шекера, майката на жертвата: Да изгниеш в затвора!

Припомняме, че още в началото на процеса, Миленко не се призна за виновен за жестокото убийство и пожела процесът да се гледа по общия ред. Престъплението беше извършено на 20 октомври 2020 година. Тогава, близки на жертвата се обадили на 112, а медиците пристигнали в дома на семейството, където открили мъртва 39- годишната Сийка.  След като забелязали следи от насилие по тялото, служителите на бърза помощ сигнализирали полицията.

На 39-годишната жена били нанесени множество удари по тялото с ръце и крака и тя починала от нараняванията си по особено мъчителен за нея начин.

Миленко живеел с пострадалата жена на семейни начала в продължение на 20 години. Мъжът редовно употребявал алкохол, след което упражнявал физическо насилие над Сийка и всичките им 9 деца. По тази причина жената се преместила да живее при майка си през 2019 година.

Цял ден Миленко ритал жена си в Шекера след запой, децата станали свидетели на зверството

От Районен съд – Пловдив била издадена заповед за незабавна защита, която забранявала на Миленко да доближава жилището й, местата, които посещава, както и да упражнява физическото и психическото насилие спрямо нея. След известно време обаче пострадалата отново се върнала да живее при него и децата им.

В деня на убийството още сутринта Миленко започнал да пие и да бие жена си. През деня той многократно й нанесъл побой, като я удрял с юмруци и ритници по цялото тяло. Една от дъщерите им се опитала да й помогне, но Миленко не й позволил. От побоя, продължил няколко часа, жената изпаднала в безсъзнание и малко по-късно починала.