Миленко Ангелов, който уби по особено жесток начин жена си в Шекера, получи най-тежкото наказание за извършеното престъпление. След няколко часово заседание днес, той чу „виновен”  за извършване на убийство, по особено жесток за жертвата начин. Окръжен съд-Пловдив обяви наказание от 20 години лишаване от свобода, при първоначален строг режим. убийството е извършено, докато Миленко е бил на изпитателен срок.

Освен това, той трябва да заплати и по 75 000 лева на майката и бащата на убитата. След произнасянето на присъдата, Миленко се възмути от наложената присъда, а майката на жена му отвърна, че му пожелава да изгние в затвора.

Миленко, убил жестоко жена си, отрича престъплението: Всичко е лъжа! Тя падна и се удари, беше добреТой твърди, че двамата са живеели щастливо, разбирали са се и много се обичали

В своите пледоарии преди да се произнесе съдът, прокурорът и адвокатът на обвинението поискаха доживотен затвор или максимална присъда от 20 години. В мотивите си, те изложиха, че убийството е напълно умишлено и съзнателно и алкохолът не е повлиял на неговата вменяемост и не е оказал отражение на психичното му състояние при извършването на убийството. Смъртта на Сийка Ангелова е настъпил по особено мъчителен за жертвата начин.

Защитата на Миленко, в лицето на адвокат Чингарова поиска, престъплението да се преквалифицира като непредумишлено убийство, със смекчаващи вината обстоятелства за извършителя. Според нея, той не е целял да убие жертвата си, като и е нанесъл телесна повреда, която при евентуална лекарска намеса е можело да не се окажа фатална за жената.

В последните си думи преди присъдата, Миленко каза, че съжалява, че се е стигнало дотук и поиска по-лека присъда, за да може да гледа децата си. Той отново подчерта, че не е искал да убива жена си.

Решението може да бъде обжалвано в 14-дневен срок пред Апелативен съд.

Припомняме, че Миленко не се призна за виновен за жестокото убийство и пожела процесът да се гледа по общия ред. Престъплението беше извършено на 20 октомври 2020 година. Тогава, близки на жертвата се обадили на 112, а медиците пристигнали в дома на семейството, където открили мъртва 39- годишната Сийка.  След като забелязали следи от насилие по тялото, служителите на бърза помощ сигнализирали полицията.

На 39-годишната жена били нанесени множество удари по тялото с ръце и крака и тя починала от нараняванията си по особено мъчителен за нея начин.

Миленко живеел с пострадалата жена на семейни начала в продължение на 20 години. Мъжът редовно употребявал алкохол, след което упражнявал физическо насилие над Сийка и всичките им 9 деца. По тази причина жената се преместила да живее при майка си през 2019 година.

Цял ден Миленко ритал жена си в Шекера след запой, децата станали свидетели на зверствотоСийка получава разкъсване на червата, в следствие на което умира

От Районен съд – Пловдив била издадена заповед за незабавна защита, която забранявала на Миленко да доближава жилището й, местата, които посещава, както и да упражнява физическото и психическото насилие спрямо нея. След известно време обаче пострадалата отново се върнала да живее при него и децата им.

В деня на убийството още сутринта Миленко започнал да пие и да бие жена си. През деня той многократно й нанесъл побой, като я удрял с юмруци и ритници по цялото тяло. Една от дъщерите им се опитала да й помогне, но Миленко не й позволил. От побоя, продължил няколко часа, жената изпаднала в безсъзнание.