Искат по-висока присъда за 81-годишния дядо Благой, 11 г. не били достатъчни

Съдът насрочи допълнителна задача на вещите лица

10.07.2024 10:00 12343 0
Искат по-висока присъда за 81-годишния дядо Благой, 11 г. не били достатъчни

Близки на убития в Първомай Митко Иванов искат по-високо наказание за 81-годишния Благой Цветилов, а адвокатът му от своя страна пледира за по-лека присъда. Това се случва след като преди 4 месеца дядо Благой беше осъден на 11 години затвор от Пловдивския окръжен съд.

Срещу него бяха повдигнати 2 обвинения, а наказанието е едно общо най-тежко и за двете. Първото е, че на 21 октомври 2022 г. в гр. Първомай, в землището на кв. „Любеново“, умишлено е умъртвил Митко Иванов, като престъплението е извършено с пушка за глигани.

Второто обвинение е, че е държал боеприпаси, без да има за това надлежно разрешение.

Окръжен съд – Пловдив определи едно общо най-тежко наказание в размер на 11 години лишаване от свобода, което Цветилов да изтърпи при първоначален строг режим.

Със същата присъда Окръжен съд – Пловдив осъди дядо Благой да заплати на дъщерите на загиналия, по 100 000 лева, а на съпругата на Митко Иванов - сумата от 120 000 лева, представляващи обезщетение за причинени неимуществени вреди от престъплението.

И двете страни останаха недоволни от наложеното наказание и обжалваха пред второинстаннция съд. Днес апелативните магистрати определиха да се постави допълнителна задача на вещите лица към комплексната съдебно-медицинска и балистична експертиза, за да се установи възможно ли е още след първия изстрел пострадалия да не е давал признаци за живот.

Експертите трябва да са готови със заключението до края на месец септември, а то ще бъде изслушано в следващото заседание на 7 октомври.

Дядо Благой ще лежи 11 години за убийството в ПървомайСъдът определи да изплати 320 000 лв кръвнина на близките на загиналия

Дядо Благой, застрелял арендатор в Първомай: Съдете ме, мен вече не ми остава живот

Съдебният състав по дело за убийство в Първомай си направи отвод

Дядото, застрелял арендатор след спор за земи в Първомай, излиза под „домашен арест”

80-годишният Благой, обвинен в убийство: Я изкарам още една година, я не

Убиецът Благой говори за самоубийство, съдът го остави в ареста

Убийство в Първомай! 80-годишен застреля свой съгражданин с пушка в главата

 
 

Акценти

Изпрати новина