80-годишният Благой, обвинен в убийство: Я изкарам още една година, я не

Вкараха с белезници в съдебна зала мъжа, обвинен за убийството на свой съгражданин

25.10.2022 11:45 7610 0
80-годишният Благой, обвинен в убийство: Я изкарам още една година, я не

"За мен е безразлично всичко. Аз я изкарам още една година, я не. На 80 години нищо не ме интересува", с тези думи на обвинения в убийство Благой Цветилов започна заседанието в Окръжен съд, на което днес ще бъде гледана мярката за неотклонение на възрастния мъж. 

80-годишният Благой Цветилов беше въведен с белезници в съдебна зала. Той е обвинен за убийството на своя съгражданин Димитър Иванов край Първомай. По първоначални данни сам се предал на полицията, носейки със себе си ловната пушка, с която е извършено то. 

Както TrafficNews по-рано съобщи, Цветилов застрелял с два куршума с ловна пушка Иванов - в главата и в гърдите. Мъжът е починал от раните си. Проверка е установила, че оръжието е негово законно притежание. Разрешителното за употреби и съхранение е в срок.

53-годишната жертва е бил арендатор на земи. Двамата имали спор, в основата на който са били неуредени имуществени отношения.

Мъжете са с чисто съдебно минало, не са криминално проявени. По информация на медията ни обаче, това не е първият случай, в който Цветинов прекрачва закона. Нападателят е имал друго подобно провинение в миналото – преди години, когато се е изграждала жп линия в района, Благой е стрелял по земеделски грейдер, навлязъл в ябълковата му градина. Тогава не е имало пострадали, а само счупено стъкло на машината.

Предстои на заседанието днес Окръжният съд в Пловдив да определи мярка за неотклонение, като Окръжна прокуратура настоява Благой да бъде оставен за постоянно в ареста.  

Изпрати новина