22-годишният Кристиан Николов, който блъсна с джипа си автомобила на журналиста Милен Цветков и отне живота му, ще остане 72 часа в ареста. Той е привлечен като обвиняем от Софийска градска прокуратура. Предстои държавното обвинение да поиска най-тежката мярка спрямо него, а именно „задържане под стража”. Това съобщиха от прокуратурата.

В същото време на Икономическа полиция е възложено да извърши проверка относно изясняване на произхода на средствата за закупуването на управлявания от Николов автомобил.

Както TrafficNews съобщи, аудито е собственост на търговско дружество със собственик майката на 22-годишния мъж.

Шофьорът, убил Милен Цветков - син на съдружничка на Миню СтайковДжипът Ауди Q7 е собственост на фирмата на майка му

От справка на отдел „Пътна полиция“ - СДВР се установява, че обвиняемият Николов е правоспособен шофьор, като спрямо него има издадено наказателно постановление за регистрирано предишно нарушение на Закона за движението на пътищата.

По разпореждане на главния прокурор Иван Гешев досъдебното производство е взето на специален надзор от Върховна касационна прокуратура.

Вчера около 18:00 ч. в дежурния център на СДВР постъпил сигнал за пътен инцидент в района на столичен мол. Шофьор на лек автомобил ударил спрелия пред него на червен светофар автомобил, шофиран от Милен Цветков. 

Вследствие на сблъсъка автомобилът изхвърчал на 20 метра вътре в кръстовището. На мястото на инцидента нямало следи от спирачен път. Екипите на Спешна помощ пристигнали веднага. Милен Цветков имал пулс, но по пътя за „Пирогов“ починал.

Колата на Милен Цветков изхвърчала на 20 метра от удара с джипаЖурналистът все още имал пулс, когато дошли лекарите