МВР издирва пешеходците, които са станали свидетели на жестоката катастрофа, в която загина Милен Цветков.

„Всички пешеходци, пресичали на пешеходна пътека на кръстовището на бул. „Черни връх“ и ул. „Хенрик Ибсен“ в момента на настъпване на тежкото пътнотранспортно произшествие, при което загина Милен Цветков и станали очевидци, да се свържат чрез тел. 112 със СДВР”, се казва в официалното съобщение от МВР.

Кадри от жестоката катастрофа, в която загина Милен Цветков, се появиха в социалните мрежи. Видеото е заснето от камера, позиционирана на самото кръстовище. Обективът обхваща колите, сред които и тази на ТВ водещия, които чакат на светофарът.

На кадрите се вижда субарото на Цветков, което е първа кола. До него спира такси и в това време светла зелена сигнализация за пешеходците. Група от лица пресичат, а малко преди да се качат на разделителния остров, джипът на 22-годишният Кристиян връхлита колата на Милен Цветков.

От видеото се вижда още, че аудито дори не намаля, а директно с бясна скорост се врязва в задницата на субарото. Колата на водещия изхвърча напред, като само на сантиметри се разминава с последния пешеходец.

Както TrafficNews съобщи, автомобилът, управляван от дрогирания Кристиян Николов връхлетял управляваното от Цветков Субару, докато той изчаквал на червен светофар на бул. "Черни връх". Цветков изпаднал в клинична смърт. Когато дошъл медицинският екип, той все още имал пулс. По-късно издъхнал в Пирогов.

Николов е употребил четири вида дрога, преди да седне зад волана на колата – убиец. 22-годишният мъж е в ареста. Той е привлечен като обвиняем за умишлено убийство.