Георги Иванов, спътник на Кристиан Николов, който блъсна и уби Милен Цветков, обжалваше наложената му парична гаранция. През април магистратите му наложиха 10 хиляди лева гаранция, но днес младият мъж поиска да бъде намалена.

В крайна сметка Софийският районен съд отказа да я намали с мотива, че тя е обжалвана след изтичане на законовия срок. Поради тази причина Иванов е внесъл гаранцията.

Георги Иванов е пътувал на седалката до Кристиан Николов - шофьора на джипа, който предизвика катастрофата с Милен Цветков. Иванов е син на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов. Младши е обвинен в затаяване на истина за адския удар на пътя.

Както TrafficNews съобщи, автомобилът, управляван от дрогирания Кристиян Николов връхлетял управляваното от Цветков Субару, докато той изчаквал на червен светофар на бул. "Черни връх". Цветков изпаднал в клинична смърт. Когато дошъл медицинският екип, той все още имал пулс. По-късно издъхнал в Пирогов.

Николов е употребил четири вида дрога, преди да седне зад волана на колата – убиец. 22-годишният мъж е в ареста. Той е привлечен като обвиняем за умишлено убийство.

Адвокатът на близките на Милен Цветков: Не търсим отмъщение

Симона е момичето, пътувало в джипа убиец на Милен Цветков