Йордан Таков, който застреля съдружника си Христо и баща му Васил, се изправи пред магистратите. Той бе доведен в залата на Окръжен съд с белезници, като пловдивската прокуратура поиска спрямо него да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Таков ще бъде представляван от Стефан Левашки, който поиска 15 минути от Съда, за да се запознае с материалите по делото. Обвиняемият заяви, че  той се е защитавал, след като баща и син са го нападнали.

Припомняме, че двойното убийство стана във вторник следобед на улица „Борба” 18Б. Таков е изкарал пистолета си „Макаров“ в склад за кафе машини в пловдивския квартал "Гагарин". Жертвите са негови бизнес партньори и роднини - 51-годишният Васил Ботев и синът му Христо (32). Васил и Йордан са първи братовчеди, а Христо е племеник на Таков. 

Според версията на Таков причината за кървавия инцидент е спор между него и по-младата жертва и негов съдружник във фирма за рециклиране на кафеавтомати - Христо Ботев. Спор между тях на финансова основа прераснал в сбиване, като обвиняемият е изкарал законно притежавания си пистолет и ги убил. 

Очаквайте подробности!

Двойното убийство в Гагарин: 7 изстрела в главите - самоотбрана или екзекуция?Убиецът и жертвите му- тъмно минало, връзки с групировки и наказателни бригади