Президентът Румен Радев пристигна в Пловдив за визита на пловдивската 68-а бригада "Специални сили". Главнокомандващият армията бе посрещнат тържествено от военния оркестър точно в 10 часа. Той прие строя на почетния караул и след кратко интервю за медиите се насочи към полигона по въздушно-десантна подготовка, където ще наблюдава демонстрация на способности от формирования на бригадата.

Държавният глава изтъкна като абсолютна необходимост свикването на Консултативен съвет по национална сигурност заради сделката с ЧЕЗ. На него ще бъде обсъдена енергийната сигурност на страната, като се предвижда това да стане до края на април.

Вижте как Румен Радев коментира скандалът с ЧЕЗ ТУК!

На тържествено гостуване президентът коментира скандала с руския патриарх Кирил и посочи, че патриархът е бил посрещнат като духовен водач, но е избрал да си тръгне като политик. Генерал Радев посочи, че като християнин, не вярва патриарх Кирил да е искал да всее разкол между народите с изказванията си. Той посочи, че народите на България и Русия са обединени от общата вяра и трябва да пазят добросъседство, като не се подават на провокации.

"Кой се опита да похити общия празник за нашето Освобождение и да го превърне в повод за разделение? Кой експлоатира кризата в нашите отношения?", попита държавният глава оставяйки въпросите отворени и допълни: "Убеден съм, че Москва ще преразгледа случилото се".

Вижте цялото изказване на президента в следващото ВИДЕО:

Ген. Румен Радев коментира още предложените промени в Закона за частната охранителна дейност.

Визитата се осъществява по инициатива на Президентството и е първата от началото на мандата му. Очаква се бойците от бригадата да демонстрират как боравят с новите си американски парашути от куполен тип. Те ще покажат на президента и бойните техники, които владеят.

На място ще бъдат демонстрирани и бойни действия с халосни патрони „Симонишън".

Очаквайте подробности!