Помните ли Никола, който гледаше замечтано след всяко дете на колело? Допреди няколко месеца малкият пловдивчанин желаеше единствено да тича, да скача, да кара колело… да ходи. Е,  благодарение на стотиците пловдивчани, които се отзоваха на зова за помощ, той вече се чувства по-добре. Нещо повече, Никола има една мечта по-малко, след като успя да се качи на колело, а и до го подкара!

Първите два курса на лечение и рехабилитация на Ники са минали успешно и той вече се чувства значително по-добре.  Той бе в Полша, където екип от прекрасни специалисти полагаха ежедневни грижи за 3-годишното момченце, разказа неговата майка Сандра Димитрова.

В центъра в източната европейска държава са се провели процедури по възстановяване и укрепване на костната и мускулна структура на детето. Дейностите включвали, както конна езда и плуване, така и процедури със съвременна техника.  Освен, че малкият пловдивчанин вече е много по-стабилен, той вече може и да движи лявата си ръка, което доскоро не бе възможно.

Никола е станал и много по-контактен след  проведената Терапия с кучета. При контакта му с най-добрите приятели на човека, той започнал да говори много повече.  

Скоро Ники и майка му се готвят за ново заминаване, но ще имат нужда от подкрепа за следващите пътувания, след като се оказало, че три посещения няма да стигнат. 

Припомняме, че Никола е с детска церебрална парализа, а баща му е напуснал семейството, когато разбрал тежката диагноза. Никола е претърпял  цели 10 операции, a майка му е неотлъчно до него. От петмесечна възраст детето трябва да се подлага и на ежедневна рехабилитация. Тя струва 1200 лева месечно.

1000 лева бяха дарени от "Захарен комбинат Кристал" АД. Директорът на дружеството Петър Стойков връчи сумата на майката на момченцето Сашка Димитрова, която не можа да сдържи сълзите си. Благодарение на такива хора надеждата у Сашка се възвърна.

Десетки изпълнители също се включиха в кампанията за набиране на средства. На благотворителен концерт в квартал Коматево участваха Сарафа, Били Хлапето, Карлос, Милко Калайджиев, Сийка Хълбукова, родопски гайдари и много други.

Може да помогнете на Никола чрез:

Дарителска сметка в Уникредит Булбанк

IBAN: BG22UNCR70001522564636

BIC : UNCRBGSF

Титуляр: Никола Димитров

PayPal: za_da_ima_detstvo@abv.bg

Още новини ТУК

TrafficNews.bg