"Захарен комбинат Кристал" АД днес дари 1000 лева за лечението на малкия Никола. Директорът на дружеството Петър Стойков връчи сумата на майката на момченцето Сашка Димитрова, която не можа да сдържи сълзите си. Преди две седмици TNS.bg разказа за борбата, която младата жена води, за да даде шанс на сина си да проходи. 

Самотната майка живее с 370 лева на месец и събира всяка стотинка за леченение на момченцето в чужбина. Малкият Никола е с детска церебрална парализа, а баща му напуснал семейството, когато разбрал тежката диагноза.  Никола е на 3 години, претърпял цели 10 операции, a майка му е неотлъчно до него. От петмесечна възраст детето трябва да се подлага и на ежедневна рехабилитация. Тя струва 1200 лева месечно.

Никола вече седи самостоятелно, опитва се да пълзи, задържа се за секунди изправен. Борбеното дете има целия потенциал да го направи, тъй като ментално той отговаря на възрастта си. Говори добре, посещава редовно логопед и психолог. Но рехабилитацията в България не е на ниво. Клиника в Полша дава надежда на самотната майка, че Никола може да проходи.

5550 евро са необходими за първия етап от лечението, казва майката. Двамата с Никола се подготвят да заминат на 8 май в Полша, където престоят им ще продължи четири седмици. Сашка все още не знае колко пъти ще се налага такъв престой в чужбина.

"От репортажите разбрахме за драмата в семейството и решихме да помогнем. Всеки, който има възможност трябва да го направи! Надявам се и други пловдивски фирми да помогнат, защото всяко дете трябва да има шанс!", заяви директорът на комбината Петър Стойков. 

"Много съм благодарна на всички хора, които ми помогнаха! Вече имам надежда, че най-накрая ще можем да заминем за Полша и Ники ще се оправи! Няма да ви разочароваме и ще се борим до край", заяви развълнуваната майка пред камерата на TNS.bg

След като получи дарението Сашка потегли към Кръстова гора, където ще се помоли за бързото оздравяване на сина си.

Много пловдивчани се включиха в дарителската акция и в сметката вече са събрани близо 6 800 лева.

За първия курс на лечение са необходими около 10 хиляди лева. 

На 24 април ще бъде организиран и благовторителен концерт в читалището на Коматево, събитието ще започне в 16 часа и всички събрани средства ще бъдат дарени за малкия Ники. 

Всеки, който има възможност да помогне на Никола, може да го стори на:

Дарителска сметка в Уникредит Булбанк

IBAN: BG22UNCR70001522564636

BIC : UNCRBGSF

Титуляр: Никола Димитров

PayPal: za_da_ima_detstvo@abv.bg

TNS.bg призовава фирми, които имат възможност да се включат в акцията. Нека помогнем на момченцето да проходи!


 

TNS.bg