Пловдив вече има най-модерния театър в цяла България. Кметът Иван Тотев ще приеме документацията по Акт 16 на ремонтираното съоръжение и така то вече може да заработи с пълния си капацитет.   Вероятно първото представление в ремонтираната голяма сцена ще е „Трънски разкази”,а през есента ще приеме традиционния фестивал „Сцена на кръстопът”.

Припомняме, че през август 2013 г. в театъра възникна пожар, който направи сградата неизползваема. В края на м. април 2015 г. беше изготвен технически проект за обект „Ремонт и реконструкция на основната сграда и зала в нея на Драматичен театър - гр. Пловдив”, който е одобрен от главния архитект на община Пловдив.

Ремонтът, който струваше над 4 милиона лева,  включваше архитектура; сценична механизация вкл. и конструкция; водоснабдяване и канализация; отопление и вентилация; пожароизвестяване и пожарогасене; електроинсталации - разработени следните видове инсталации: ел.табла и захранващи линии, осветителна инсталация, силова инсталация, мълниезащитна инсталация, заземителна инсталация; осветителна техника и оборудване; пожарна безопасност; контролно - измервателни прибори и автоматика; озвучаване и други.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg