Крум Тонев е 88-ият милионер в историята на Българския спортен тотализатор. Той спечели джакпота в играта “6 от 49”, като фишът за 3,80 лв. му донесе 2 867 557,20 лв.

 - Г-н Тонев, печелили сте две петици. Сега и 6-ица. Как ви се усмихва така късметът?

- Да, печелил съм и преди. От двете петици взех общо малко над 1500 лв., защото си ги поделихме с много хора, а сега дойде и шестицата. Играя редовно, може би затова ми се усмихна късметът. И то този път съм единственият печеливш, а не с по повече от други десет души.

- Родителите ви са познавали числата за 6-ицата, но са забравили да пуснат фиша.

 - Да, така е. Тогава изпуснаха 20 000 лв. печалба, а случката беше преди 9 ноември и това бяха страшно много пари за времето си. Реагираха тежко, тогава бяха сервитьори в София. Да ти кацне птичето на рамото и да го изпуснеш, е много неприятно.

- Разкажете как точно разбрахте за печалбата.

- Прибрахме се със съпругата ми и седнахме на масата, която още беше празна. Седим си и по едно време тя каза “Петица. Само да излезе 22” и в това време от телевизира се чу “22” Тя извика, а аз не можах да повярвам и трябваше да проверя. Хората отвориха за наше здраве шампанското, а ние на празна маса. Направихме си салата и отворихме бутилка мастика. За жена ми бира, защото тя не пие.

 - Какъв беше първият ви план, първата ви идея?

- Ние не можем да повярваме все още, камо ли да мислим за нещо.

- Работите като шофьор. Ще смените ли колата?

- Не, моята мазда си е прекрасна. Тя е стар модел миниван, но е много добра кола.

- Много време сте играли с едни числа, изведнъж компютърът ви е избрал нови и печелите с тях след два месеца. - Да, така е. Няколко години играя с едни числа, но от доста време и една тройка не изкарвах Преди ползвах други и печелех с тях. Реших да взема нови числа от тотопункта за “5 от 35” и “6 от 49”. Веднага спечелих тройка и продължих с тях. И така два месеца, докато не ударих джакпота. Разбира се, веднага почерпих в тотопункта за печалбата.

 - Шофьор сте в месарски цех, а жена ви?

- Работим заедно, тя също е служител на същата фирма. Имаме и син на 11 г., сега ще е пети клас. Той още не може да осъзнае, че сме спечелили джакпота.

- С какво сте се занимавали преди да станете шофьор?

- Бях сладкар и готвач, но така се случи, че станах шофьор. В крайна сметка не е лоша професия, но като всички друго след време писва.

 - С какво ястие и какъв десерт се черпи за шестица от тотото?

- Не зная, аз още не съм го осъзнал, ако трябва да бъда честен.

- Имате ли жилище?

- Да, имаме тристаен апартамент в “Обеля” в София. Той си е наш, на семейството.

- Тоест реално нямате нужда от нищо? Само да напълните масата?

 - Е, прибирахме се от работа, нормално е на масата да няма нищо

 - Оттук нататък какво следва за вас и семейството ви?

- Не зная, не съм напуснал работа, ще бъда коректен. Просто пожелавам на всички да имат този проблем да имат над 2,5 млн. лв. и да не знаят къде и как да ги изхарчат. - Имате ли хобита? - Обичам футбол, най-вече европейски, не български.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg