След поредицата предизборни и изборни скандали, днес новинарският поток направи рязък завой. В "окото на бурята" се оказаха няколко от популярните напоследък Тик ток "звезди", известни предимно със своята безмисленост. Скандалът гръмна, след като в Youtube канала на Тошо Куката се появи видеоклип, заснет в мол "Пловдив", на който скандалната Емили Тротинетката води на каишка младо момче и се държи с него като с куче. Момчето, лази и лае, провикват му „дай лапа” и „дръж”, след което хвърлят празна чаша, която момчето да догони и да им я донесе. В клипа участват други трима известни тиктокъри -Тошо Куката, Чеченеца и Тихомир Рангелов, който само преди две години се подвизаваше като Мелиса. Малко по-късно, от пост във Фейсбук стана ясно, че момчето от клипа е било със специални потребности, което буквално взриви мрежите.  

Стана ясно, че семейството на момчето има още едно дете, което е болно от диабет, и родителите не могат да си позволят адвокат, но искат извършителите на тази гавра да понесат последствия за действията си. 

ВСИЧКИ В ПОЛИЦИЯТА

Последствията от гаврата обаче не закъсняха. След като новината бе разпространена от медиите, бе намерен и адвокат на семейството, а малко след това бяха задържани и участниците в клипа- Петко Атанасов- Чеченеца и Тодор Огнянов - Тошо Куката. Емили Тротинетката  /чието истинско име всъщност е Данаил Йорданов/ пък заяви, че е била принудена насила да се гаври с момчето от Тошо Куката, като добави, че дори е била и заплашвана, а след което тя също бе привикана в полицейско управление в София, за да даде показания.

TrafficNews направи опит да се свърже с двама от участниците в клипа за коментар, а именно с Тошо Куката и с Чеченеца, като телефонът на Куката е изключен, а Чеченеца заяви, че се намира в полицията и не е удобно да говори по телефона.

Наш екип обаче успя да говори с тях малко по-късно, когато бяха пуснати от Второ РПУ.

„Момчето искаше само, приятел ми е и се молеше да го заснема и да стане известен. Емили го направи всичко това”, заяви Тошо Куката. Пред полицията се появи и съпругата на Чеченеца - Ана Рашкова, която трудно можеше да остане незабелязана предвид тоалета й - леопардово манто с огромна кожена яка. 

БЪРЗА РЕАКЦИЯ 

След разпространението на скандалния клип от Районна прокуратура-Пловдив се самосезираха. 

Образувано бе досъдебно производство за извършени хулигански действия спрямо момчето със специални образователни потребности, съобщиха от прокуратурата.

Наблюдаващият прокурор е дал указания за извършване на разпит със заснетите във видеоклипа лица, за установяване на тяхната самоличност и тази на момчето, както и дали по отношение на него е била прилагана принуда. Изясняват се причините за извършване на деянието. Срокът за приключване на разследването е двумесечен.  

Не закъсня и позицията на ръководството на мола, в който е направен и заснет клипа. От търговския център осъдиха действията, развили се на третия етаж пред погледа на десетки посетители. Също така заявиха, че заснемането на видеото не е разрешено от тях, като това е разрез с правилата на обекта. Мерките, които ще бъдат взети оттам са ограничаването на достъпа на всички участници в непристойното видео.

ФЕЙСБУК- ДЕБАТИ

В социалните мрежи и форумите избухна истинска война по въпроса кой е виновен за позорната сцена. Тъй като емоциите от последните избори все още не са отшумели, много от потребителите не закъсняха да политизират поведението на участниците в срамните сцени, като причисляваха участниците в тях към една или друга политическа сила. 

Други пък се подиграваха на "мъжката" им постъпка да прехвърлят вината един на друг. 

Не са малко и хората, които смятат, че инфлуенсърите са прибегнали към скандалния сценарий, за да си върнат позамрелия интерес на публиката.  Ден по-рано те са рекламирали клипа във фейсбук и тик ток профилите си. Дали обаче са подценили последствията тепърва ще разберем. 

Въпросът "Кой е виновен?" има много отговори, но вероятно никой от тях няма да се хареса на читателите ни. Факт е, че подобни сцени за пореден път ни напомнят за огромната морална пропаст, в която се намира обществото ни. 

Не по-маловажен е въпросът колко хора в мола са гледали безучастно сцената, без да се намесят дали от страх, дали от безразличие. Защо тази откровена идиотия не впечатлява никого от посетителите? Къде е охраната на мола и защо никой не е реагирал? Но вероятно и тези въпроси ще останат без отговор.

Можем единствено да се надяваме обществото да си вземе сериозна поука от тази случка и да даде сериозен отпор на всички, които рушат ценностите, морала и етичните обществени правила и норми в България! 

А дано, ама надали!

Позор! Чеченеца, Тошо Куката и Емили се гаврят с момче със СОП в пловдивски молКлипът предизвика куп негативни коментари от потребителите в социалните мрежи

Прокуратурата подгони Чеченеца, Емили и Тошо Куката за гаврата в пловдивски молПредстоят разпити на лицата, които са заснети в скандалния клип

Емили Тротинетката: Tошо Куката ме накара насила да водя момчето на каишкаАз не исках, но ме заплашиха, коментира транслесбийката

Арестуваха Чеченеца и Тошо Куката за гаврата с момче в пловдивски молМомчето, което участва в клипа е със специални образователни потребности

Емили Тротинетката: Не знаех , че момчето е с психически проблемиТя бе отведена с полиция от Южния парк