Емили Тротинетката, Тошо Куката и Чеченеца се гаврят с момче със специални образователни потребности в пловдивски мол. Това показват кадри, публикувани във Фейсбук профила на известната транслесбийка Емили.

От клипчето се вижда как Емили води на повод момче, което лази и лае, провикват му „дай лапа” и  „дръж”, след което хвърлят празна чаша, която момчето да догони и да им я донесе – точно като куче.

След като видеото набра голяма популярност в мрежите, стана ясно, че момчето от въпросния клип е със специални образователни потребности.

Потребителят във Фейсбук Милен Готи, който също е разпространил клипчето написа, че с него се е свързала жена, която е бивша учителка на момчето, което е влязло в ролята на куче.

„Всъщност става въпрос за гавра с момче със специални потребности. Това в днешно време забавлява както тях, така и вас, че и вашите деца!”, пише мъжът в социалните мрежи.

Той разказва още, че по думите на майката, момчето е било заплашвано, за да участва във видеото и се надява органите на реда и институциите да влязат в роля и да си свършат работата.

„Надявам се родителите да се решат на среща с адвокат, тъй като са изключително притеснени от възможни последствия и отмъщение. Надявам се, че отдавна е спряло да ви бъде смешно. Семейството има още едно дете, което е болно от диабет, и родителите не могат да си позволят адвокат. Сега бих искал да знам, кой е готов да помогне, чисто финансово или с безвъзмездни адвокатски услуги”, пише още мъжът във фейсбук.

Клипът предизвика куп негативни коментари от потребителите в социалните мрежи.