Задържаха Чеченеца и Тошо Куката в Пловдив, научи TrafficNews. Повод за това е разпространеният по-рано в социалните мрежи видеоклип, на който се вижда как те двамата, в компанията на Емили Тротинетката и Тихомир Рангелов, се гаврят с момче в пловдивски мол.  По късно стана ясно, че момчето, което участва в клипа е със специални образователни потребности.

На клипчето се вижда как Емили води на повод момчето, което лази и лае, провикват му „дай лапа” и  „дръж”, след което хвърля празна чаша, която момчето да догони и да им я донесе – точно като куче. Същото действие извършва и Чеченеца.

По-рано Емили Тротинетката заяви, че е била принудена насила да се гаври с момчето от Тошо Куката, като добави, че дори е била и заплашвана.

TrafficNews направи опит да се свърже с двама от участниците в клипа, а именно с Тошо Куката и с Чеченеца, като телефонът на Куката е изключен, а Чеченеца заяви, че се намира в полицията и не е удобно да говори по телефона.

След разпространението на скандалния клип от Районна прокуратура-Пловдив се самосезираха. Образувано е досъдебно производство за извършени хулигански действия спрямо момчето със специални образователни потребности, съобщават от прокуратурата. Според излъчения материал това се е случило на публично място в търговски обект в Пловдив, а кадрите са били разпространени в социалните мрежи.

Наблюдаващият прокурор е дал указания за извършване на разпит със заснетите във видеоклипа лица, за установяване на тяхната самоличност и тази на момчето, както и дали по отношение на него е била прилагана принуда. Изясняват се причините за извършване на деянието. Срокът за приключване на разследването е двумесечен.  

За случая веднага е бил сезиран вътрешният министър Иван Демерджиев, който е разпоредил проверка. 

@trafficnews Абсурдно! Чеченецът, Тошо Куката и Емили се гаврят с момче със СОП в пловдивски мол. #trafficnewsbg #plovdiv #fyp #fy #foryou #viral ♬ original sound - Trafficnews

Позор! Чеченеца, Тошо Куката и Емили се гаврят с момче със СОП в пловдивски молКлипът предизвика куп негативни коментари от потребителите в социалните мрежи

Прокуратурата подгони Чеченеца, Емили и Тошо Куката за гаврата в пловдивски молПредстоят разпити на лицата, които са заснети в скандалния клип

Емили Тротинетката: Tошо Куката ме накара насила да водя момчето на каишкаАз не исках, но ме заплашиха, коментира транслесбийката