Малкият Стаси почина днес! Това съобщи Велина Павлова на страничката на детето във Фейсбук. Стаси си отиде дни след рождения си ден, на който навърши 7 години.

Ето какво написа с разбито сърце Велина:

„ПЕТЪК....13...2018 ГОДИНА... ЩЕ ГО ЗАПОМНЯ ЗАВИНАГИ!!! НАЙ-СИЛНОТО, БОРБЕНО И ПРЕКРАСНО МОМЧЕ СИ ОТИДЕ.
СЕМЕЙСТВОТО МУ СЕ ОБРЪЩА КЪМ ВАС ПРЕКРАСНИ ХОРА: .....С огромна болка и тъга, Ви съобщаваме, че нашето ангелче Стаси, нашето златно момче пое по пътя на вечността! Той вече ще ни пази и свети, но от Рая! Винаги ще те обичаме слънце наше, сърце наше!!! Семейството ни благодари на всички за подкрепата и помощта!

КАТО АДМИНИСТРАТОР НА ГРУПАТА ВИ МОЛЯ, ДА УВАЖИТЕ МЪКАТА ИМ И ДА ГИ ОСТАВИМ ИЗВЕСТНО ВРЕМЕ С БОЛКАТА ИМ,  БЛАГОДАРЯ ВИ!”

Стаси - момчето, което ни научи какво е истинска любов, изпадна в кома

Припомняме, момченцето е родено на 11 юли 2011 година. Няколко месеца след раждането си започва да повръща, правят му редица изследвания и откриват, че е болен от тежка форма на Хидроцефалия. Приет е в софийската болница „Свети Иван Рилски”, където му поставят клапа. Причините за заболяването не са ясни, а той се влошава всеки изминал ден. Дори губи зрението си. Лекарите заявяват на семейството, че Станислав няма да преживее и година.

Надежда за оздравяването му се появява, след като родителите изпращат документите му в турската болница „Аджъбадем” при един от най-добрите детски неврохирурзи в света Мемет Йозек. Малко след това родителите на Стаси разбират, че той е болен от тумор, а клапата му не работи. След първата операция следват още много интервенции - поставяне на сонда, от която да се храни, взимане на биопсия, поставяне на порт и химиотерапия. Предстоеше му нова операция, насрочена за 12 юли, ден след рождения му ден.
Преди десет дни Стаси изпадна в кома и така и не се събуди…