Невръстният Стаси, в борбата за чийто живот се обединиха всички пловдивчани, е в кома! Това съобщи с разбито сърце Велина Павлова на страничката на малкото момче във Фейсбук. Тя благодари на всички, включили се в кампанията за събиране на средства за пловдивчанчето, и призова кампанията за Стаси да се прекрати.

Ето какво написа Велина:

Нашето ангелче е в кома! Родителите му нямат сили да ви го съобщят! Моля, да спре поставянето на дарителски кутии, да се отворят всички кутии, поставени до момента, и сумите да бъдат преведени по сметката! Кампанията за Стаси се прекратява, нека всички търгове и всички инициативи да бъдат завършени! Благодарим от цялото си сърце, че се включихте в тази борба и повярвахте в чудото на Стаси! Неговото сърчице е силно и все още бие, но... само то! Родителите вече са взели решение на кого ще дарят сумата, събрана от кампанията! Това ще бъде съобщено на по-късен етап! Моля, сега да се съобразите с тяхната болка и мъка!

Припомняме, момченцето е родено на 11 юли 2011 година. Няколко месеца след раждането си започва да повръща, правят му редица изследвания и откриват, че е болен от тежка форма на Хидроцефалия. Приет е в софийската болница „Свети Иван Рилски”, където му поставят клапа. Причините за заболяването не са ясни, а той се влошава всеки изминал ден. Дори губи зрението си. Лекарите заявяват на семейството, че Станислав няма да преживее и година.

Надежда за оздравяването му се появява, след като родителите изпращат документите му в турската болница „Аджъбадем” при един от най-добрите детски неврохирурзи в света Мемет Йозек. Малко след това родителите на Стаси разбират, че той е болен от тумор, а клапата му не работи. След първата операция следват още много интервенции - поставяне на сонда, от която да се храни, взимане на биопсия, поставяне на порт и химиотерапия. Предстоеше му нова операция, насрочена за 12 юли, ден след рождения му ден.

За съжаление, сега всички се надяват само на чудо. Да се помолим!