Казват, че „Убийство на плъх“ е първият филм в историята на кинематографията, заснет с цел да шокира и скандализира зрителите. Вчера Пловдив беше шокиран от убийството на Плъха. Само че... май никой не се скандализира...

„Въпреки че могат да се забележат навсякъде, с гризачи най-често се борим на няколко места. Това са мазето и складът. Случва се да влязат и в магазин, заведение и дори в жилището.

В зависимост от това дали плъх или мишка са влезли в апартамента, има различни начини за решаване на проблема. Ако е влязло мишле, разполагаме с различни и сигурни методи за отстраняването му. Единият начин са лепилките, а другият сигурен начин е използването на отровни примамки.

Когато има хронично нападение от много мишки, препоръчваме поставянето на живоловни капани. За мишките още могат да се използват и лепилки, които са много ефективни. Мишките залепват за лепилката и така се изхвърлят.“ Из Наръчник за унищожаване на гризачи.

Пак в същия Наръчник обаче отбелязват: „За съжаление последните два метода не са много ефективни срещу плъхове. За тях най-доброто си остава отровата“.

Или... куршумите. Както се случи вчера в Пловдив.

Впрочем според Наръчника е добре да се комбинират различни средства за унищожаването на гризачите.