Обвиненият в убийството на доцент Стефан Нейков Илия Стоичков остава зад решетките. Въпреки че Илия е с чисто минало, съдът отсече, че има реална опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление. Взима се мярка за неотклонение „задържане под стража”. Определението е неокончателно и подлежи на обжалване до понеделник в Апелативен съд. Следващо дело е на 12 юли. Илия Стоичков може да получи от 10 до 20 години лишаване от свобода.

Припомняме, че по-рано днес в съдебната зала станаха ясни кошмарни подробности за смъртта на доцента. Бившият преподавател е бил жестоко пребит и изтезаван сексуално. Аутопсията е установила множество наранявания по главата, кръвоизливи, счупени ребра, разкъсани вътрешности и разкъсване на аналния отвор. "Убиецът е вкарал бухалката в него" описа зловещата сцена прокурорът по делото Георги Пенев. 

Освен, че е пребит до смърт, трупът на Нейков е бил и ограбен. Стоичков е откъснал от врата му златен синджир, който е оставил в заложна къща в Стамболийски. 

Изплуваха зловещи подробности: Убитият доцент - изнасилен, пребит и ограбен ВИДЕОЗащитата на Илия Стоичков: Не е искал да го убива, бил е афектиран