3-годишният Никола от Пловдив, който страда от детска церебрална парализа, замина за лечение в чужбина. След репортаж на TrafficNews.bg, в който ви разказахме как майката на момчето продава дрехите му в интернет, за да събере нужната сума за лечение, стотици хора с добри сърца откликнаха на зова за помощ.

Историята на малкия Никола трогна много българи както у нас, така и в чужбина. Мечтата на майката – детето й да проходи, става все по-достижима, след като двамата заминаха за Полша.

1000 лева бяха дарени от "Захарен комбинат Кристал" АД. Директорът на дружеството Петър Стойков връчи сумата на майката на момченцето Сашка Димитрова, която не можа да сдържи сълзите си. Благодарение на такива хора надеждата у Сашка се възвърна.

До момента детето е претърпяло 10 операции, но за да проходи, са необходими три курса на рехабилитация в чужбина. Мечтата на майката Никола да проходи, може да се сбъдне съвсем скоро, казват лекарите. Разказът на Саша - вижте във видеото: 

Никола е с детска церебрална парализа, а баща му напуснал семейството, когато разбрал тежката диагноза. Детето вече седи самостоятелно, опитва се да пълзи, задържа се за секунди изправен. Борбеното дете има целия потенциал да го направи, тъй като ментално той отговаря на възрастта си. Говори добре, посещава редовно логопед и психолог. Но рехабилитацията в България не е на ниво.

След дарителската кампания, в сметката на детето са събрани повече средства от необходимите за лечение. По тази причина майката на Никола е решила да помогне и на други деца в нужда.

Дрехите, останали от благотворителния базар- концерт в Коматево, на който се събираха средства за малчугана,  ще бъдат дарени в звено „Майка и бебе” в КСУДС – Пловдив.

Ники и майка му Сашка заминаха за клиниката в Полша вчера, като обещаха, че ще се завърнат с добра новина.

Още новини ТУК

TNS.bg