Столичният булевард „България” се превърна в арена за показни убийства. Разчистване на сметки и ликвидиране на конкуренти в бизнеса стоят най-често зад разстрелите по трасето, по което първите хора в държавата слизат от резиденциите си в Бояна до кабинетите на "Дондуков" 1 и 2. Макар да е сред най-строго охраняваните и контролирани пътни артерии в столицата, "България" се сдоби с печална слава като място за отстрел.

Първото знаково убийство на булеварда е на митичния Фатик, както е известен сред приятели и в подземния свят Филип Найденов. Роденият на 7 юли 1963 г. в Турция сириец всъщност се казва Фатик Исмет Шабан, син е на прочутия контрабандист от годините на соца Исмет Тюркмен Шабан, преселил се у нас и вербуван от Държавна сигурност.

Бащата разработва канали за каптагон под закрилата на държавата и се радва на огромни привилегии до падането на Тодор Живков. Синът му си сменя през 1989 година името на Филип Павлов Найденов от уважение към Павел Найденов, бащата на Илия Павлов, друга видна фигура на прехода, създател на бизнес империята "Мултигруп", застрелян на 7 март 2003 г. Младият Фатик и Илия Павлов са първи приятели, но участта им е ужасно сходна. 

На 19 август 2003 г. Фатик пътува със своя "Мерцедес" S600 по булевард "България". Когато шофьорът Румен Желязков – Жабока  спира на червен светофар на кръстовището с бул. „Гоце Делчев”, от спрян наблизо автомобил внезапно излизат двама мъже, които откриват стрелба с автомати „Калашников”.  Мерцедесът е надупчен с над 30 куршума, а Фатик загива на място. Желязков успява със сетни сили да стигне до ВМА, където му спасяват живота. Две години по-късно обаче оцелелият шофьор е намерен прострелян в главата в село Душинки, Брезник, с пистолет в ръката. До него са намерени предсмъртно писмо с дата 19 януари 2005 и вестник от миналия ден. За убийството на Фатик са задържани Асен Петров – Шаки, Костинбродския Йосиф Йосифов – Йоско, Борис Арсов – Арчо Стефан и Даниел Георгиеви и Ивайло Симеонов. По-късно всички са освободени от ареста. 

Още по-голям отзвук в цялата държава има следващият разстрел на бул. „България“. На 26 октомври 2005 г. преди кръстовището с бул. „Димитър Несторов“ е убит банкерът и бивш шеф на ДЗИ Емил Кюлев, по това време сочен за втория по богатство българин след Васил Божков. Икономическият съветник на президента Георги Първанов се сочи като един от хората, чийто бизнес е тясно свързан с руското влияние у нас.
 
Кюлев преминава от Туристспорт банк, през Българоруска инвестиционна банка и Росексим банк до ДЗИ. Във фаталното последно пътуване той четял вестник в джипа си, когато е покосен от килърите, които изпразват два пълнителя по видния бизнесмен. След обявяването на новината за стрелбата акциите на ДЗИ Банк, ДЗИ и Ривиера (също собственост на компании на Емил Кюлев) рязко падат. Разстрелът му остава мистерия и досега, вече с почти нищожни шансове да бъде разплетена.
 
 През 2014 г. в жилището си до бул. „България“ беше разстрелян 39-годишният варненски бизнесмен Борислав Манджуков. Той е собственик на чейнджбюра, верига ресторанти, дискотеки и заведения. Държи две от най-култовите дискотеки в морската столица – „Булгари“ и „Екзит“.  Славата му е на виден измамник, срещу него приживе има 48 висящи досъдебни производства. Нито едно от тях не е приключило, а обяснението е политическият чадър над Манджуков.
Той е сред пионерите у нас на схемите за източване на ДДС чрез фиктивни фирми. От 2007 до 2009 година Борислав върти 36 фирми, чрез които са източени баснословни суми от хазната. Върти далавери и със земя и дълготрайни селскостопански активи, но пък активно спонсорира политици. 
 
Последният брутален разстрел на "България" беше на търновския бизнесмен с национален размах Петър Христов, който беше гръмнат посред бял ден пред офиса му, който е отново на метри от зловещия булевард.
Приживе строителният бос и собственик на млекарски завод беше известен като близък приятел със заместник-председателя на ГЕРБ и лидер на парламентарната група на управляващата партия Цветан Цветанов. Христов се спрягаше и сред кандидатите за кмет за местните избори през 2009 г. Нашумя и с благотворителни жестове. 
В младите си години той е човекът на СИК за търновския регион, когато развива охранителен бизнес. До момента няма никакви следи от убийците му.
 
А "България" продължава да трупа зловеща слава на един от най-кървавите булеварди в столицата.