Това е баба Костадинка, на 92 години, продава своите картини на светофара на пазар Чаталджа. Една от многото възрастни хора, принудени до последно да изкарват хляба си, приклекнали по българските тротоари, пише в профила си във Фейсбук Валентина от Варна. Тя разказва една изключително трогателна история за възрастна жена, която със сетни сили се опитва да помогне на болната си дъщеря и внук.

Въздействащата, но жалка за родната ни действителност, картина е заснета във Варна. Вижте разказа на жената, която се е докоснала до житейската драма на Баба Костадинка:

„Баба Костадинка не проси, не моли за помощ и за жалост отдавна е изгубила надежда за достойни старини. Продава красота, късчета от душата си нарисувани с акрилни бои върху платно. Не се оплаква от нищо, само че краката не я държат. Усмихна ми се и тихичко ми се извини, че не може да се изправи, докато разглеждам пейзажите. Приседнах до нея, вече знаех, че ще купя картина. От две седмици съм във Варна. Моята Варна, изпълнена съм със смесени чувства на радост, но и на разочарование, от това което виждам по улиците.

Не зная дали от носталгия и сантименталност сетивата ми са така изострени, но при вида на тази мъничка свита женица ме заболя, изпитах огромна тъга, прегърнах я и заплаках. Казах и че искам да купя най-скъпата й картина за подарък на моята майка. А милата жена през сълзи каза, че от дни не успява нищо да продаде и която и картина да купя ще ми направи отстъпка, защото има нужда от парички, за да помогне на болната си дъщеря и внук си. А пенсията до никъде не и стига, само за лекарства и за ток ... Това е баба Костадинка на 92 години, продава душата си за дребни пари.

Това може да е вашата баба, майка, леля или съседка, приклекнала тихо на тротоара с надеждата да продаде нещо, за да помогне на някого. Моля ви приятели, ако можете да си позволите, за подарък на някого или просто ей така, купете си картина. Потърсете баба Костадинка, тя е там на светофара на пазар Чаталджа. Картините не струват скъпо в замяна на парите си ще получите красив пейзаж, добра дума, усмивка и благословия. А вселената чува благословиите и ги умножава стократно. Ако лично нямате възможност да помогнете, моля ви разпространете този пост, може някой от вашите приятели да си купи картина от баба Костадинка. Цените са между 10 и 40 лева.“

 

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg