Дани Каназирева и Съюз за Пловдив няма да участват на изборите за кмет и Общински съвет на предстоящия вот. На пресконференция, час преди края на срока за регистрация на кандидатите, Каназирева обяви мотивите си защо няма дасе включи в кметската напревара. Тя заяви, че решението не  е било лесно, но в никакъв случай не е било емоционално.

"Във всички  мои телевизионни участия казвах, че не ми е на всяка цена да се кандидатирам за кмет, нито една позиция не е била за мен самоцел. Бях твърдо решена, че ако се кандидатирам за кмет, то ще бъде със сериозна подкрепа и шансове за успех. За никого не е тайна, че двете имена , които се спрягаха за кандидат на ГЕРБ бяха моето и това на Костадин Димитров. Единствените разговори, които съм провеждала, са били с г-н Борисов. Изборът на Костадин Димитров е логичен, той е районен кмет, който се ползва с голяма подкрепа в района си , както и в партийните среди на ГЕРБ, заяви Каназирева. На въпрос дали го подкрепя за кмет на Пловдив, тя отговори, че Съюз за Пловдив ще вземе своето решение, като вече е провела няколко разговора с кандидата на ГЕРБ. 
Каназирева каза още, че това в никакъв случай не означава, че се отказва от политиката - напротив- понякога трябва да направиш крачка назад , за да направиш след това две напред. 

"В момента съм на най- високите нива на разпознаваемост и подкрепа. Именно затова аз нямам цел да стана общински съветник, след като съм била сред вариантите за кандидат на ГЕРБ. Можехме лесно да вкараме определен брой общински съветници, но както казах за нас нито един пост не е самоцел, каза каназирева. Относно бъдещето на Съюз за Пловдив и дали то по някакъв начин е свързано с ГЕРБ, Каназирева отново подчерта , че тя не е била партиен кандидат , а граждански такъв, като "Съюз за Пловдив " няма да излиза от политическия живот на града.

Председателят на партията Евелин Парасков коментира, че един от мотивите Съюз за Пловдив да не се яви на предстоящите избори, е че са нямали достатъчно време да проведат кампания, както досега, тъй като времето нямало да им стигне да представят своите идеи честно и открито към пловдивчани.

Парасков каза също, че "Съюз за Пловдив има нужда от политически детокс след 4 -годишното токсично управление на Пловдив".