Най-голямата международна платежна система постави Пловдив в Топ на скритите съкровища в Европа. Градът под тепетата е отличен в специалната кампания за пътешествия на транснационалната финансова корпорация, която обединява 22 хиляди финансови учреждения в 210 страни по света.

В края на юни от компанията обявиха класацията с привлекателни места за пътуване в 44 държави от Европа и Азия. Във всяка страна бе отличено по едно „скрито съкровище“, определено по следните критерии: сравнително непознати за масовия турист места, предлагащи разнообразие от дейности както на открито, така и културни,  достъпни за посещения през по-голямата част от годината, приемливи цени, да не са пригодени изключително за хора от определени възрасти и семейни положения, да разполагат с инфраструктура за пътешественици.

С помощта на анализ на финансовите данни и впечатления на блогъри и експерти по туризъм, тези перли са класирани, като са взети предвид също и цената за престоя и удобствата. Пловдив заема 23-о място в крайното класиране. Първите в списъка на скритите съкровища са: Ковадонга - Испания, Зебуг – Малта, Залцкамергут – Австрия, Азорските острови - Португалия, Пераст – Черна гора, Леднице-Валтице – Чехия, остров Паг – Хърватия, Сааремаа – Естония, Волос – Гърция, Велика планина – Словения, Кашуби – Полша, Наарден – Холандия, Делтата на река Дунав – Румъния и други.