Започва подготовката на мащабен ремонт на последния централен булевард в критично състояние, а именно бул. "Христо Ботев" в частта му от Централна гара до Коматевско и Пещерско шосе, както и части от бул. "Копривщица". 

Проектът възлиза на 7,5 милиона, съобщи днес кметът Иван Тотев. По подобие на "Васил Априлов", той ще включва подмяна на водопроводната инсталация - магистрални и захранващи водопроводи. Асфалтовата настилка, която е силно компрометирана, ще бъде подменена изцяло. 

"В момента подготвяме процедура за възлагане на проекта. Той ще включва освен бул. "Христо Ботев", така и трасето надясно по "Копривщица", където ще подменим паважната настилка с асфалтова", внесе пояснение Иван Тотев.

Очаква се скоро да бъдат съобщени подробности около мащабния проект, който по думите на Тотев ще продължи няколко години. 

Междувременно последният асфалтов слой по реновираните Коматевско шосе и готовите части на бул. "Руски", ще бъде положен през пролетта. Очаква се платното на бул. "Руски", което ще бъде затворено до дни, да е готово до средата на 2018 година.