Най-голямата реконструкция на основен булевард в Пловдив бе стартирана днес от кмета Иван Тотев и фирмата изпълнител „Европейски пътища“ . За 90 дни Кукленско шосе трябва да бъде изцяло реконструиран, като дейностите включват подсилване на пътното легло, преасфалтиране, подмяна на водопроводи, осветление и изграждане на споделена зона за пешеходци и велосипедисти.

Фирмата изпълнител ще работи и в двете платна едновременно, като ще започне от улица „Даме Груев“ до „Скопие“. Движението обаче няма да бъде изцяло спирано, а ще се затварят определени платна и участъци от него. Срокът на изпълнение е 90 дни, като от фирмата изпълнител са уверени, че ще се поместят в тях. Кметът Иван Тотев каза, че това е една от най-натоварените входно-изходни артерии, като по нея минават между 15- 20 000 автомобила всеки ден. 

Градоначалникът обясни, че Кукленско шосе е важно за бъдещето разширение и развитие на града. От една страна близо до него ще се развиват жилищни квартали, а от друга промишлената зона. Освен това се предвижда изграждането на надлез, който да свърже Кукленско шосе с Тракия, което още повече ще засили трафика.