Техническите спецификации проектът на ст. „Христо Ботев” заедно с цялата документация за обществената поръчка вече е качена в Профила на купувача към Община Пловдив.  Така потенциалните строители за стадиона могат да започна да подготвят офертите си. Те ще се приемат до 16 септември, а на 17 ще бъдат отворени от комисията в Община Пловдив. Начело на нея е директорът на „Обществени поръчки” Тодор Тодоров.

Поръчката е за 53 млн. лева с ДДС, като от тях са осигурени 25 млн. лева от държавния бюджет. Средствата трябва да стигнат за първия етап, с който на Колежа да се играят мачове от ЕфБет лига. Остатъкът ще е за цялостния проект, който включва търговски площи, съпътстваща инфраструктура и другите дейности. Възможно е обаче цената да падне при състезанието между фирмите. По време на пазарното проучване най-ниската оферта бе дадена от ПИМК ООД, като тя е на стойност от 38,9 млн. лева.

Изискванията към бъдещия строител е той да има оборот от 40 млн. лева, както и да е изпълнил сходен проект. За такъв ще се смята всяка спортна зала с поне 1000 седящи места, или Втора категория.

Срокът за изпълнение след подписване на договора е 24 месеца.  

53 милиона лева трябват за цялостно завършване на КолежаДо края на септември ще има изпълнител, с 25 милиона, отпуснати от държавагта стадионът ще се направи за мачове от първенството