Иван Тодоров, наричан "Човекът желязо", сподели добри новини в личния си профил. След 57 дни, изолиран сам в далечен Китай, той успя да се прибере в родната България и ще бъде със своето семейство за предстоящите коледни и новогодишни празници. 

Радостните вести не свършват до тук! С помощта на хиляди българи, Иван е успял да събере и нужната от него сума, за да може да си заплати цялото лечение в болницата и да се сдобие с нужните лекарства.

Само до преди седмица, бившият футболист, който от близо 4 години води непрестанна битка с коварния рак и е преминал през редица процедури, почти беше изгубил надежда, че ще успее да се върне в Родината и да заплати сумата за лечението си в китайската болница Фуда, която се оказа доста по-висока от предвидената. Причината за това бяха усложнения, които той получил, както и удълженият му престой с повече от 10 дни в болницата.

За пореден път обаче доброто възтържествува, а приказката, че "На Коледа стават чудеса" , е напълно вярна. Важно е да повярваме силно в желанията и мечтите, да не спираме да се борим за тях и да не губим надежда и кураж.

Ето какво написа Иван Тодоров:

"Здравейте, приятели, днес искам да ви споделя и зарадвам само с хубави новини! Благодарение на всички вас, както и на адски много хора, които не познавам лично, които дори не съм виждал никога през живота си, УСПЯХТЕ да съберете нужната от мен сума, за да мога да си заплатя цялото лечение в болницата, да си закупя нужните лекарства и да мога да си платя самолетния си билет обратно към РОДИНАТА! Чувствата и емоциите, които напират в мен в този момент, са меко казано неописуеми и ме карат да се чувствам много, много щастлив! Добрите новини не спират дотук приятели! Вчера имах среща с лекуващите ме доктори и те единодушно ми потвърдиха, че планът за процедурите, за които дойдох в болница Фуда, са изпълнени на 100%.
Това означава, че към този момент към всичките ми метастази в белите ми дробове са приложени нужните процедури т.н cryosurgery ( замразяване) и brachyteraphy ( поставянето на радиоактивни семена). Резултатите от тези процедури ще се видят най-рано след три месеца, когато китайските доктори ми назначиха и първите контролни изследвания (скенер) в България!
Истината е, че по време на разговора, показвайки ми на 3D снимки самите процедури (видях с очите си как я морят тази гад, докато съм бил в операция) с тях усетих онова задоволство на добре свършена работа и това ми дава нови сили и вяра, че този път ще имам позитивен резултат и в белите дробове, така както и засега е ситуацията с тумора в десния ми крак ( under contron).
Няма да ви разтърсвам отново с много подробности за това, през какво минах, тези почти два месеца тук, но ще ви призная едно, това ми беше най-тежкият период от всичките други предходни, приятели! ПРИЗНАВАМ СИ!
Но с общи усилия доведохме заедно нещата до тук! Без вашата помощ НИКОГА не бих се справил! Заслугата е и ваша, приятели, това искам и държа всеки един да го знае ! Затова моля всеки, който знае, че близък негов роднина, приятел или просто колега в работата се е включил в моята кауза и борба, дарявайки сума пари, да МУ БЛАГОДАРИ ЛИЧНО ОТ МЕН!
Нямам думи просто.......днес, точно след 57 дни изолиран сам в далечен Китай и БЛАГОДАРЕНИЕ НА АДСКИ МНОГО ХОРА, е време да се прибирам ВКЪЩИ!!!  Бъдете Благословени и Бог да ви пази, приятели! Амин! ПОКЛОН и ДО СКОРО!!!!"