Бившият футболист Иван Тодоров, чийто живот от близо 4 години изглежда като една непрестанна битка, отново има нужда от нашата помощ. 

Вече повече от 35 дни момчето, наричано "човекът желязо", е в болницата Фуда в Китай, където са му били извършени три белодробни операции (две успешни и една не толкова). Ванката страда от злокачествен лейомиосарком на костта и меките тъкани и вече е преминал през редица процедури и лечения.

Сега обаче, дни преди едни от най-хубавите семейни християнски празници, желанието на борбения българин е единствено да се завърне в родината си. 

За съжаление, сумата за лечението му в китайската болница се оказала доста по-висока от предвидената. Причината за това са усложнения, които е получил, и удълженият престой с повече от 10 дни в болницата.

В момента Ванката буквално е останал без средста за закупуване на самолетен билет и осъществяване на може би най-голямото му желание към този момент - ПРИБИРАНЕ КЪМ РОДИНАТА!

"Нямам възможността да остана в Китай, защото трябва да наема хотел, да се грижа за себе си и т.н, което си е сериозен разход, отново патова ситуация за мен! Не ми е за първи път да споделям, че имам нужда от финанси, приятели, но , повярвайте ми, всеки път го правя с присвито сърце и смесени чувства, нямам друг избор, затова си позволявам да го правя. Всяко желание за помощ е добре дошло, но ще ви разбера и ако нямате тази финансова възможност. Напълно съм наясно с икономическата ситуация в България и ограничените доходи на всеки един!" - гласи част от написаното от Иван Тодоров в личния му Фейсбук профил. 
Ето и пълната публикация на младия българин, който за пореден път има нужда от нашата помощ, за да живее и да бъде при семейството и приятелите си за коледните и новогодишни празници:
 
"Преди точно 24 часа ми беше извършена и втората операция, в която метастазите в десния бял дроб бяха замразени (cryosurgery) и поставени около 30 бр радиоактивни семена (brachyteraphy).
Както знаете, тя трябваше да бъде извършена преди около 10 дни, но, за съжаление, се появиха усложнения при започването ѝ (т.н пневмоторакс) и докторите взеха решение да не я осъществят. Имах доста тежки и болезнени два, три дни преди да се възстановя почти напълно, за да може да извършим и последната планирана процедура, за която дойдох в Китай в болница Фуда.
Този път от суеверие прецених да не споделям на никого за предстоящата ми операция и реших да изчакам първо всичко да мине по план и тогава да ви информирам, приятели. В момента съм пак целия в кабели и системи и доста силни болки, както и затруднено дишане, на легло съм и ставането от него ми е доста трудоемко. Трябва да минат няколко дни и ще съм отново машината, която всички познавате! Сред срещата вчера с докторите, те ми потвърдиха, че този път процедурата е минала добре и са успели да я извършат по план!
 
Днес е точно 35 ден в болницата и ще ви призная, че вече не издържам тук. За това време претърпях три белодробни операции ( две успешни и една не толкова), преминах през всички възможни медицински процедури, които самата болница прилага на пациентите си. Имах и една миниоперация за поставянето на тъй наречената туба за освобождаване на събралия се газ в белия дроб (супер болезнено). Манипулация на единия пръст на крака, който това лято неглижирах и оставих да забере и започне да прави гной ( половина пръст + кожа и нокът ги няма). Доста на брой тестове за Covid-19, спрях да ги броя отдавна, над 10 пъти кръвни изследвания, скенер на белите дробове и крака - почти през няколко дни, поставяне на абокат във врата (доста болезнено) , сериозна труднa подвиженост, поради големия брой процедури и нон-стоп "вързани" за мен кабели и системи!
Дотук добре, но вчера от болницата ми предоставиха и разпечатката за това колко пари струва лечението + престоят ми до този момент!
 
Първоналачно сумата трябваше да е далеч по-ниска, но заради усложненията, които получих и непредвидения ми и удължен престой с повече от 10 дни в болинцата, за които нито аз, нито те имат вина, болницата ме таксува като за извършени три операции (наем на операционна, анастезия, консумативи, избор на екип и т.н, и т.н). Вчера имах сериозен разговор и то на висок тон по темата с почти целия персонал на болницата и счетоводството им. За съжаление, не получих разбиране и молбата ми за някаква отстъпка не беше уважена!
 
Истината е, че те са в правото си и това, което исках е малко "нахално" от моя страна, но пък аз се усещам в правото си, защото нямам вина за това, че едната процедура не се осъществи по план! Но както споделих и на тях, така ще го напиша и тук, приятели. Тези пари са парите, които вие сте ми ДАРИЛИ, за да дойда до тук и  да се лекувам. Мое морално право, както и задължение, е да разполагам и изразходвам тези средства по възможно най-ефективния начин за мен и моето лечението!
Няма да изпадам във финансови отчети тук и сега освен ако някой от вас не е супер любопитен ( може да ми пише на лично).
Сметката отиде с почти 10 000$ отгоре, приятели.....и истината е, че това е доста повече от тези, които имам към този момент събрани, дарени от всички вас в сметките ми. Плащайки тази сума, защото и да не искам, нямам друг вариант ( не бих си позволил да влизам в спорове и караници и създаване на проблеми с тези хора, поради една проста причина, че те ми помагат и не се знае дали няма да ми се наложи пак да се върна някой ден отново тук, не искам да си затварям тази врата за нищо на света!), буквално оставам без средста за закупуването на самолетен билет и осъществяването на може би най-голямото ми желание към този момент, ПРИБИРАНЕ КЪМ РОДИНАТА СИ!!!
 
Нямам възможноста и да остана в Китай, защото трябва да наема хотел и да се грижа за себе си и т.н, което си е сериозен разход, отново патова ситуация за мен!!!!!!! Не ми е за първи път да споделям, че имам нужда от финанси, приятели, но, повярвайте ми, всеки път го правя с присвито сърце и смесени чувства, нямам друг избор, затова си позволявам да го правя, и то само тук и то по този начин! Това е от мен, надявам се да съм бил достатъчно изчерпателен и прям в статуса си! Всяко желание за помощ е добре дошло, но ще ви разбера, ако нямате тази финансова възможност. Напълно съм наясно с икономическата ситуация в България и ограничените доходи на всеки един! Накрая искам да изкажа огромна БЛАГОДАРНОСТ към всеки един човек, който ми е помогнал досега в борбата ми! Поклон за вас.... Бог да ви пази и доскоро, надявам се , приятели!"
 
Unicredit Bulbank: BG90UNCR70001524025881
ЦКБ: BG86CECB979010B6433100