Президентът Румен Радев слезе при протеста в негова защита, който се организира на "Дондуков" 2 и ги призова да бъдат единни.

„Протестът срещу българската мафия се превръща в кампания и няма сила, която да ни спре. Стига да сме мъдри и неприклонни. Няма да повторим грешките от 2013 г. Няма да се делим на леви и десни, на сини и червени, на русофили и русофоби, на българи и турци. Както някои в своето безсилие се опитват отново да разиграват етническата карта. Няма да го допуснем. Защото имаме ясно кредо – свобода, законност, справедливост за всеки един в България. Не сме тук, защото сме еднакви. Тук сме, за да защитим свободата си. А за да бъдем себе си, първо трябва да сме свободни. Тук сме, за да кажем не на политическия рекет, не на произвола. Не на популизма, който убива правото и правовата държава. Тук сме, за да кажем не на страха, на който се опира мафията, завладяла властта в държавата. Тук сме, за да защитим българската природа и бъдещето на родината. България е за всички нас. Не е собственост на олигарсите. Тук сме, за до поискаме честни избори и машинно гласуване, за да не може мафията да се възпроизвежда”, каза Радев.

Той благодари на присъстващите, които показвали, че Европа не може да гледа на България с широко затворени очи. 

Той помоли да не бъдат агресивни към хората, които са на другия протест – в защита на ГЕРБ.

Въпреки това от множеството се чуват възгласи "Боклуци" и "Мафия", отправени към другия протест. 

На площада има огромен брой полицаи. Междувременно в района вече се събират и привърженици на ГЕРБ, които идват за да подкрепят правителството. 

В 17 часа бизнесменът Васил Божков е обявил протест на същото място под надслов "Единни срещу хунтата". 

Очаквайте подробности!