Пловдивската полиция бе отличена с международен сертификат за  за въвеждането на Системата за управление на безопасност по пътищата. Сред отличените е и началникът на отдел „Пътна полиция” – СДВР за отчетения най-голям спад на жертвите при инциденти по пътищата на София

За седма поредна година Българска браншова асоциация „Пътна безопасност” отличи изявени експерти и специалисти за ангажимента и приноса им за постигане на общата цел – по-безопасни пътища.

За организационно управление, насочено към намаляване на броя на пътно-транспортните произшествия, на ОДМВР – Пловдив бе връчен Стандарт ISO 39001 за въвеждането на Системата за управление на безопасност по пътищата. Сертификация на такъв тип структура в рамките на Министерството на вътрешните работи е първа не само за България, а и за Европа. 
В рамките на сертификационния одит, извършен през септември 2016 г., е установено пълно съответствие с изискванията на стандарта, съдържащ международно утвърдени правила и добри практики за организационно управление, насочено към намаляване на броя на пътно-транспортните произшествия с тежки последствия за здравето и живота на хората. Отчетен е и изключителният ангажимент на ръководството на ОДМВР – Пловдив по отношение осигуряване на гладкото функциониране на системата и нейното непрекъснато усъвършенстване. 

Сред отличените на Седмите годишни награди „Принос в пътната безопасност”, е и началникът на отдел „Пътна полиция” – СДВР комисар Тенчо Тенев за ежедневните му усилия за повишаване на безопасността по пътищата на столицата. 

Директорът на ГД „Национална полиция” главен комисар Христо Терзийски поясни, че наградата за столичната пътна полиция е и в контекста на отчетения в София най-голям спад на броя на жертвите и ранените при пътни инциденти. Той уточни, че подобна тенденция през 2016 г. се наблюдава в по-големите областни градове в страната. За съжаление, се наблюдава увеличение на загиналите при инциденти на второстепенната и третостепенната пътна мрежа. Усилията на служителите на реда ще бъдат насочени за подобряване на ситуацията чрез превантивната работа и ефективен контрол за спазване на изискванията на ЗДвП.

TrafficNews.bg