Около 6 млн. лева по-малко приходи са влезли в общинската хазна на този етап от годината, в сравнение с миналата, каза зам.-кметът по финанси Илия Кирчев. Само 2,5 млн. лева от тях са от такси за детски градини, Синя зона, както и облекченията за бизнеса.

Изключително любопитен момент настъпи, когато Кирчев бе запитан от репортерите докъде са стигнали преговорите с Европейската инвестиционна банка. 

„Вчера ми се обадиха от Европейска инвестиционна банка. Оттам казаха, че може да теглим по-голям заем от 60 млн. евро…”, каза Кирчев, а в този момент кметът Здравко Димитров се обърна към вицето си с думите: „Внимавай какво ще кажеш с цифрите!”.

Апострофирането на градоначалника към Кирчев бе заради интервюто му в началото на годината, когато той заяви, че Пловдив ще тегли 120 млн. лева заем, а това предизвика широко обществено недоволство. След това градоначалникът заяви, че говоренето на Кирчев не е политическо и думите му не са били добре премерени. Този път зам.-кметът заяви:

„ Както ви каза  господин кмета, това ще го направим в синхрон с политическите партии и обществеността на града, като поднесем на вниманието им проектите, които подготвяме”, каза Кирчев.

Освен четирите обекта за 60 млн. лева – ПК „Младост”, бул. „Северен”, „Модър-Царевец” и нов мост над Марица, вероятно от кредитната линия ще се вземат пари и за съфинансиране по водния цикъл. Към този момент цифрите са, че се необходими около 30 млн. лева за това.