Тесните дрехи на Пловдив отново поставят града в парадоксална ситуация.  Днес министърът на здравеопазването пусна заповед, с която падна най-дългоочакваната забрана - посещаването на природните паркове и планини. Така през почините дни всички софиянци могат да отидат на Витоша, а жителите на другите големи градове в близките планини. За Пловдив обаче  това не се отнася, тъй като в заповедта пише:

„Възлага се на кметовете на общини и на областните управители да създадат необходимата организация за посещения на гражданите във всички национални паркове, природни паркове, планини и други обособени места с паркова среда извън населените места на територията на общините”.

Със свършването на табелата на Пловдив обаче общината свършва, така всички природни паркове и планини са в  други общини.  Парк „Родопи” – жица „Здравец” и “Копривките” се намират в Община Куклен. Храбрино, Бойково, Дедево и  Лилково – в „Родопи” и т.н.  Т.е. според заповедта само жителите на съответните общини могат да ги посещават.  

TrafficNews се свърза с областния управител Дани Каназирева, която заяви, че ще се вземе решение за ситуацията.

„Да, в Пловдив ситуацията е малко по-различна. Говорих вече с министър Ананиев, днес ще се съберем и Областния щаб, за да вземем решение. Още днес предполагам, че ще решим ситуацията”, каза Дани Каназирева.

Официално: Отварят паркове и планини, махат маските на откритоМинистър Ананиев издаде двете заповеди