Арената на смъртта в Кършияка, в която питбули се биеха пред десетки хора, не е единствената в Пловдив, сигнализираха от неправителствената организация Animal Welfare.  Председателят й Елеонора Кабакчиева заяви, че неведнъж са получавали сигнали за изхвърлени кучета в изключително лошо състояние, които със сигурност били ползвани за схватки.

„Тайните” места за схватки обикновено са из ромските и смесени махали в Пловдив, но не знаят дали има и други толкова добре организирани арени като тази в „Северен”.

Кучетата от арените в Кършияка ще бъдат пуснати за осиновяване. Те със сигурност ще бъдат кастрирани, като  желаещите да ги осиновяват трябва да са наясно, че те са изключително агресивни към животни, но не и към хора.

 След като от прокуратурата разрешат те да бъдат одомошени от Animal Welfare ще помогнат в намирането на стопани на животните. Те ще се дават под стриктен контрол, като ще се правят периодични проверки на новите стопани дали не ги ползват отново за нелегални боеве. Това обаче няма да се случи в близките месеци.

Вижте какво каза още Елеонора от Animal Welfare:

 TrafficNews.bg