Насрочените масови прояви и мероприятия в Пловдив ще бъдат ограничени откъм посещения до 50% от капацитета им, а бъдещите могат да бъдат отменени. Това заяви кметът Здравко Димитров пред TrafficNews. Той каза, че в действителност ситуацията в Пловдив е тревожна и тепърва ще се обсъждат мерките, които ще се вземат за ограничаване на разпространението на COVID-19.

“Ще намалим капацитета на различните събития, които вече са организирани и вече са продадени билети. За другите ще решим след заседание. Надявам се и хората да бъдат отговорни и да се пазят повече, спазвайки указанията за безопасност”, каза кметът.  Той обясни, че е нямало как да отмени събитията като празненствата за Купата, абитуриентските балове, както и наградите на БГ радио.

„Всички в сградата на Община Пловдив от футболистите и ръководството на Локомотив бяха с маски, свалиха ги след като излязоха на терасата. В момента дезинфекцираме сградата на Община Пловдив. Ще се подложа на PCR тест, а всеки служители, който иска – може да отиде и да даде проба за негово успокоение”, каза още градоначалникът.