Жестоко убийство разтресе Велинград в неделя вечер. Общинската съветничка Екатерина Каферинова е била удушена в дома си. За престъплението на 112 е съобщил самият убиец Минчо Столарски. Той е признал, че собственоръчно е убил жертвата в дома й. Посочил и къщата, в която е извършено престъплението. 

Жертвата е познавала похитителя си от много години. Според местни жители двамата живеели на семейни начала. По първоначална информация мотивите за умъртвяването ѝ са неуредени финансови и бизнес отношения.

Окръжната прокуратура в Пазарджик обвини 73-годишния Минчо Столарски в умишлено убийство и ще внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража" спрямо него.

Убийство във Велинград: Удушиха общинската съветничка Екатерина КафериноваСигналът за престъплението е бил подаден от похитителя на жертвата

Има задържан за убийството на общинската съветничка във Велинград73-годишен мъж е направил пълни самопризнания

Повдигат обвинение на удушвача от ВелинградАрестуван е 73-годишният Минчо Столарски

Общинарката Екатерина празнувала рожден ден с Минчо ден преди убийствотоДвамата имали общ бизнес за недвижими имоти

Повдигнаха обвинение за убийството на общинската съветничка във ВелинградЗа това престъпление законът предвижда от 10 до 20 години затвор

Община Пловдив  пусна обществена поръчка за 6,96 млн. лева с ДДС за изграждането  на  спортен комплекс от 50 дка в район „Северен”. Той ще се намира на бул. „България” на част дворовете на двете езикови гимназии.  Той  включва игрища на открито за футбол, баскетбол, волейбол, тенис, както и фитнес на открито. Комплексът ще наподобява този, който бе направен на „Младежкия център” край Гребната база.

Изграждат спортен комплекс в Пловдив на 50 дка за 7 млн. лева, правят 8 игрища и залиОбщина Пловдив пусна обществената поръчка за комплекса на бул. „България”

„Небет тепе е един изстрадан обект, който преди повече от 12 години имахме желание да го направим, но по обективни и субективни причини не се случи. Знаков обект за Пловдив. Само ще дам пример: Милчо Левиев – голям българин, голям пловдивчанин, който си отиде обиден от нас,  пожела въпреки всичко да разпръснем тук праха му. И ние го направихме”, каза кметът Здравко Димитров по време на церемонията за първа копка по проекта за реставрация, консервация и социализация на безценния за България археологически паметник.

Здравко Димитров: Небет тепе ще се превърне в по-привлекателно място за туристи и пловдивчаниНаправиха първа копка по проекта за реставрация

Община Пловдив очаква последното съгласувателно писмо с голяма телекомуникационна компания, за да стартира работата по Водната палата, съобщи зам.-кметът Пламен Райчев.

Правят пробива под Водната палата година, ще се опитат да не спират движениетоОчаква се първа копка в края на септември

Ремонтът на бул. „Хаджи Димитър” започва на 1 септември. Забавянето дошло от съгласуването на движението с КАТ. Максималният срок за изпълнение на обекта е 240 календарни дни. Въвеждането в експлоатация на завършения обект трябва да стане не по-късно от 30 ноември 2023 година.

Пари за Голямоконарско шосе няма, въпреки обещанията на предходното правителство. Това заяви кметът Здравко Димитров днес.

Ремонтът на бул. „Хаджи Димитър" започва до дниЗабавянето дошло от съгласуването на движението с КАТ

Пловдивската полиция се самосезира след материал на TrafficNews за безпардонни и агресивни тийнейджъри, нанесли побой над пловдивски бездомник. От Първо РУ е започната проверка за изясняване на обстоятелствата, както и установяване самоличността на извършителите.

След материал на TrafficNews: Полицията издирва тийнейджърите, пребили жестоко бездомник в КючукaДо момента официален сигнал в полицията няма подаден

Психиатърът д-р Веселин Геров коментира случаят от пловдивски парк, при който млада майка стана свидетел на това как група тийнейджъри ритат и се гаврят с възрастен мъж. Вижте и какво каза той:

Психиатър нарече цинизъм гаврата с мъж в пловдивски паркСпоред д-р Веселин Геров трябва да проявим абсолютна нетърпимост към подобни прояви

Пловдивски хирург изпадна в амок и предизвика истински екшън в Хирургиите на Пещерско шосе, научи TrafficNews. Лекарят пристигнал на работа в неадекватно състояние, след това се затворил кабинета си на 11 етаж и започнал да хвърля през прозореца компютри, монитори и друга техника и апаратура.

Метин Али напуснал болничното заведение преди полицията да дойде и се прибрал в дома си. Барикадирал се в апартамента си и започнал да заплашва всеки, който имал смелостта да се приближи до вратата.

Пловдивски лекар изпадна в амок, барикадира се и заплашва с убийстваОт няколко месеца хирургът бил агресивен и неадекватен

Пътуванията на българи в чужбина изпреварват нивата от преди пандемията. Най-голям брой пътувания на български граждани са осъществени към: Турция - 182.9 хил., Гърция - 179.8 хил. С цел почивка обаче шампион е Гърция, където са реализирани 105.6 хиляди пътувания. У нас пък почиват основно Румънци.

Турция и Гърция топ дестинация за българите, а Черноморието пълно с румънциПътуванията на българите в чужбина са повече от преди пандемията

И все пак не е необходимо да пътуваш 250 километра до морето, за да се забавляваш. Пловдивчани, а и стотиците гости на града , се убедиха в това през уикенда, който бе наситен с най- различни събития. В богатата програма имаше предложения за всеки, единственото което бе необходимо бе желание, добро настроение и удобни обувки. Всеки, който успя да комбинира тези три неща, установи , че да живееш в Пловдив си е привилегия. 

Пловдив през уикенда: Джаз в село Марково, Кралят на баладите - на АнтичнияМладежкият хълм се превърна в огромна сцена за Shake That Хълм

Поп иконата Ричард Маркс изнесе впечатляващ концерт пред препълнения Античен театър в неделната вечер. Само с помощта на акустична китара и пиано, музикалната легенда успя да омагьоса публиката и на няколко пъти призна, че всичко в Пловдив е страхотно и сърцето му завинаги ще остане тук.

Ричард Маркс омагьоса пловдивската публика и остави сърцето си на Античния театърПоп иконата изнесе впечатляващ концерт

Ще се опитаме да довършим договора с "Газпром", който имаме за доставки на газ, водим и преговори тези доставки да бъдат разсрочени и през зимата, за да обхванат период и през 2023 г. Енергийният министър очаква отговора на "Газпром". Това каза служебният премиер Гълъб Донев.

Гълъб Донев: Ще се опитаме да довършим договора, който имаме с „Газпром"