Община Пловдив  пусна обществена поръчка за 6,96 млн. лева с ДДС за изграждането  на  спортен комплекс от 50 дка в район „Северен”. Той ще се намира на бул. „България” на част дворовете на двете езикови гимназии.  Той  включва игрища на открито за футбол, баскетбол, волейбол, тенис, както и фитнес на открито. Комплексът ще наподобява този, който бе направен на „Младежкия център” край Гребната база.

Обществената поръчка предвижда проектиране и изграждане на спортен комплекс, като сумата  е 5,8 млн. лева. Той трябва да включва два големи футболни терена с размери 110/73м с хибридна тревна настилка, както и три мини игрища за футбол  със система от омекотяваща подложка и изкуствена тревна настилка, комбинирано игрище за баскетбол и волейбол с габаритни размери 32/19м, комбинирано игрище за хандбал и волейбол с размери 44/24м, тенис корт с размери 36/18м с многослойна полиуретанова настилка, падел корт. Също така трябва да има и зала, в която да има  съблекални, складови и санитарни помещения и други.  В поръчката е облагородяването на целия терен, както и изграждането  на паркинг за 110 паркоместа.  Към футболните игрища трябва да има мобилни трибуни между 200 и 1000 места. 

Оферти ще се приемат до 20 септември, а изискването на възложителя е всички  дейности да приключат не по-късно от 485 дни след подписване на договора. За тази година са осигурени 1,75 млн. лева без ДДС за обекта, а за догодина трябва да се  гласува и останалата част от сумата.