Пари за Голямоконарско шосе няма, въпреки обещанията на предходното правителство. Това заяви кметът Здравко Димитров днес.

Относно Рогошко шосе градоначалникът е водил разговори и тепърва ще става ясно какво ще се случва. От местната администрация уточниха и че ремонтът на бул. „Хаджи Димитър” започва на 1 септември. Забавянето дошло от съгласуването на движението с КАТ.

Максималният срок за изпълнение на обекта е 240 календарни дни. Въвеждането в експлоатация на завършения обект трябва да стане не по-късно от 30 ноември 2023 година.

Реконструкцията е от съоръжение „Коматевски пътен възел“ до ул. „Царевец“ В обхвата на поръчката влиза подмяната на досега съществуващата паважна настилка с асфалтова, подмяна на тротоарите, изграждане на джобове за контейнери за смет, поставяне на антипаркинг колчета, подмяна на тръбопровод, подмяна на канализация, изграждане на велоалея, подмяна на уличното осветление с LED , поставяне на вертикална сигнализация и хоризонтална маркировка.

Това е третият обект от 40-милионния заем. По „Модър-Царевец” се работи от близо година, а през лятото се очаква да започне пробива под „Водната палата”. Четвъртият обект е ремонтът на ул. „Царевец”. За последната реконструкция обаче първо трябва ВиК да започне своя проект за Южния обходен колектор.

Рестартират пробива под Централна гара, „Трейс” форсират дейноститеВъзможно е още септември фирмата да влезе в северната страна на съоръжението