Поп иконата Ричард Маркс изнесе впечатляващ концерт пред препълнения Античен театър в неделната вечер. Само с помощта на акустична китара и пиано, музикалната легенда успя да омагьоса публиката и на няколко пъти призна, че всичко в Пловдив е страхотно и сърцето му завинаги ще остане тук.

Концертът беше първи от европейското турне на Ричард Маркс за 2022 година. Пред пловдивчани и гости на града той изпълни някои от новите си песни, както и най-големите си хитове, защото както самият той каза „много е неприятно да отидеш на концерт на любимия си изпълнител и да слушаш само новите му песни, които чуваш за първи път“.

Концертът се превърна в своеобразен спектакъл с елементи на шоу, защото освен музикалния си талант, поп иконата демонстрира и завидно чувство за хумор, разсмивайки публиката между песните. След всяко изпълнение Ричард Маркс разказваше акценти от живота си, като прелюдия към предстоящата песен, представяйки ни по възможно най-интересния и кумичен начин историята на песента и идеята за създаване и.

За повече от 2 часа машината на времето върна в 80-те всички, които живеят с носталгията по свободния дух и поп културата на един от емблематичните периоди на 20-ти век. Въпреки самоиронията на тема възраст (макар да е само на 59), Кралят на баладите свири и пя без да спре, като освен вечните "Now end Forever", "Hazard", "Hold On to the Nights", "Right here waiting for you", той изпълни песни от новия си албум, които в момента оглавяват класациите в САЩ. 

Истински фурор предизвика акапелно изпълнение на "Angelia", когато легендата остави микрофона и само благодарение на акустиката на Античния театър изпълни песента, а всички присъстващи се превърнаха заедно в един огромен беквокал. 

„Винаги съм искал да го направя и се радвам, че именно тук, на това древно място, успях да сбъдна желанието си. Беше магическо. Благодаря Ви. Обичам Ви“, каза за финал поп иконата.