Община Пловдив очаква последното съгласувателно писмо с голяма телекомуникационна компания, за да стартира работата по Водната палата, съобщи зам.-кметът Пламен Райчев.

„Там има много тежка подземна инфраструктура, която трябва да я съгласуваме с всички експлоатационни дружества. След това ще бъде издадено строителното разрешение. В края на септември се надявам да направим първа копка. Срокът за строителството на обекта е една година. Ще се постараем да не спираме движението по основния булевард, при всички положения ще е затруднено. Ще се опитваме да го прехвърляме от изток на запад и обратно, в зависимост от това къде вървят строителните дейности. До пълно затваряне няма да се стигне, но ще е много трудно преминаването. Трябва да презентираме проекта, защото в момента, в който започнем, хората да знаят и да избират алтернативни маршрути”, каза още той.

Райчев допълни, че след финализирането на съгласувателната процедура проектът ще бъде представен пред пловдивската общественост.

Градските власти очакват пробивът до Водна палата  сериозно да облекчи движението района. Стойността на строително-монтажните дейности по проекта „Пробив на Водна палата – Транспортен възел на две нива за връзка на бул. „Цар Борис III Обединител“ и бул. „Марица – юг“  възлиза на 9,2 млн. лв. 

Започват пробива на Водната палата от източната страна, махат и кръговото със стартаПървата копка на съоръжението се очаква в началото на септември