Тежка влакова катастрофа с близо 40 загинали стана малко преди полунощ, в Темпи, централна Гърция, близо до град Лариса. Ранените са 85, а някои от тях в тежко състояние. Пострадали са и българи, но техният живот е извън опасност. След инцидента гръцкият министър на транспорта подаде оставка.

Най-малко 29 души са загинали и 85 са ранени при сблъсък на влакове в Гърция

32 вече са жертвите при влаковата катастрофа в Гърция! Още издирват хораНяма информация за пострадали българи

Двама българи са пострадали при катастрофата в ГърцияТе се транспортират за лечение в Солун

Обявиха тридневен траур в Гърция, жертвите вече са 3666 души са приети в болница

Пострадалите българи при влаковата катастрофа в Гърция са в добро състояние40 вече са жертвите

Гръцкият министър на транспорта подаде оставка след тежката влакова катастрофаБлизо 40 души загинаха при катастрофата, а ранените са 85

Началникът на гарата в Лариса пое вината на влаковата катастрофа в ГърцияОставки след трагедията подадоха министър на транспорта и директорът на гръцките държавни железници

Областният управител Ангел Стоев ще изпрати  писмо до председателя на Общинският съвет на „Родопи”  след решението на Върховния административен съд за референдума в село Белащица. Кметът на Община "Родопи" заяви за референдума в Белащица, че определението на ВАС не променя нещата.

Ангел Стоев: Пускам писмо до ОбС – „Родопи” за провеждане на референдум в БелащицаАко местният парламент не одобри допитването, областният управител може да го насрочи

Михайлов за референдума в Белащица: Определението на ВАС не променя нещата, това е само началотоКметът на Община "Родопи" подчерта, че най-важното е да се провери законността на подписката

Последните данни за разпространението на коронавируса:

COVID кризата в цифри: 80 са новите случаи, един е починалВижте актуалните данни за страната

Катастрофа е стана тази нощ в Кършияка. Мъж с висока скорост се е блъснал в противопожарен кран, уличен стълб и гараж.

Кола се вряза в пожарен кран и гараж в Кършияка! Вода заля част от бул. „Марица”

Камери са заснели зверския сблъсък в Кършияка, колата се е движела с бясна скоростАвтомобилът помете противопожарен кран, уличен стълб и се заби в гараж

От днес основният лихвен процент е 2,17 на сто. Това определи Българската народна банка.

БНБ повиши основния лихвен процент

Стена в офис на партерен етаж се срути заради строеж в непосредствена близост. Инцидентът е станал в столичния квартал „Лозенец“ около 16 часа, когато се изгражда калканна стена. Под натиска на бетона стената на офиса се срива. В този момент вътре е имала жена, която за щастие не е пострадала сериозно.

Строеж бутна стена на блок, жена е пострадалаЗапочва проверка по случая

Служебният премиер Гълъб Донев и президентът Румен Радев коментираха темата за цените на храните.

Премиерът: Много хора злоупотребиха с темата за цените на хранитеДържавата с нови мерки срещу спекулата

Румен Радев: Нужна е решителна борба срещу спекулата

Европейската прокуратура представи днес доклада за дейността си през 2022 г., в който се отчита, че в България се водят 143 разследвания по съмнения за измами с бюджета на ЕС за общо 492,6 милиона евро.

Европейската прокуратура разследва случаи за измами у нас за 492,6 милиона евроНаложен запор на имущество за 6,5 милиона евро

ЦИК изтегли жребия за номерата на партиите и коалициите в бюлетината за парламентарните избори на 2 април.

ЦИК изтегли номерата на партиите за изборитеВижте какво отреди жребия

18-годишен ученик е хванат в понеделник да превозва мигранти. Това е станало на магистрала „Тракия” край Стара Загора, съобщават от прокуратурата.  Младият мъж е привлечен като обвиняем. Според прокуратурата той е превозвал с микробус 57 мъже - граждани на Афганистан, които са искали да преминат страната в нарушение на закона. 

Хванаха 18-годишен ученик да превозва мигранти на АМ "Тракия"В микробуса му имало 57 мъже

Травеститът Асен Ангелов -Лидия, който през месец август миналата година открадна 7000 лева от 90-годишен пенсионер в Пловдив, не се яви в съда днес.

19-годишният травестит Лидия, откраднал 7 бона от пенсионер в Пловдив, не се яви в съдаМагистратите поискаха да изменят мярката му за неотклонение в "задържане под стража”

Издирват извършители на измама на възрастен пловдивчанин. 

Трима измамиха пенсионер в Кючука! Продадоха му тенджери и прибори за 3 бонаИзмамниците убедили възрастния мъж, че артикулите имат златно покритие

Възрастна жена от Първомай загина при пожар в дома й вчера. Инцидентът е станал  в къща на бул. „Освобождение“ към 18 часа. Към адреса са насочени екип от огнеборци, полицията и спешна медицинска помощ.

74-годишна жена загина при пожар в ПървомайНай-вероятно причина за пожара е късо съединение

Протести и подписка за режисьора Александър Морфов.

Два протеста и подписка в подкрепа на уволнения режисьор Александър МорфовМрежата ври от коментари на негови колеги и почитатели

Всички кандидат-депутати от двата пловдивски многомандатни избирателни района станаха ясни, след като вчера изтече крайният срок за регистрация на листите.  503 са кандидатите от 21 партии и коалиции в 16 и 17 МИ, които ще се явят на предстоящия вот на 2 април.

Кандидатите са ясни: Кои ще се броят за 23-те депутатски места от Пловдив и областта?21 партии и коалиции регистрираха листите си за предстоящия вот

Приятелката на Тодор Неделев - Анита Терзийска, опроверга част от информациите за трансфера му в Лудогорец.

Приятелката на Неделев: Предложили договор с по-добри условия? Тотална лъжа!Не сме длъжни да се обясняваме, но феновете го заслужават, казва още Анита

Столичното Първо РУ издирва Мария Емилова Ангелова от София, с последен адрес в София, жк. “Красна поляна“, съобщи МВР. По данни на близките, на 28 февруари момичето е напуснало ресторант на ул. „Христо Белчев“ около 15.30 часа и оттогава е в неизвестност.

Полицията в София издирва ученичкаМария Ангелова за последно е видяна в столичен ресторант

Истинско шоу разигра в съдебната зала Любомир Яков, който подаде фалшив сигнал за бомба на Централната гара в Пловдив през ноември миналата година. Мъжът бе докаран с белезници на заседанието в Районен съд-Пловдив, като се държеше по неадекватен начин, буйстваше и огласяше с викове залата. През цялото време обвиняемият повтаряше, че съдът иска да го убие.

Любо Бомбата: Ще се самоубия и ще тежи на съдаМъжът се държеше неадекватно и буйстваше в съдебната зала

На 73 години, след тежко боледуване си отиде дългогодишният телевизионен оператор Димитър Игнатов. Той е част от екипа на БНТ Пловдив в продължение на повече от 40 години. Работил е за всички знакови предавания от създаването на РТВЦ Пловдив, съобщиха от медията.

Отиде си операторът от БНТ Димитър ИгнатовПоклонението пред паметта му ще бъде утре

Локомотив обяви договори с трима нови играчи.

Локо официално взе Алфа КонтеАфриканецът изкара успешни проби в клуба

Локомотив подписа договор с още двама

Три момчета съдействаха за гасенето на пожар в жилището на възрастна жена в Пловдив. Момчетата, оказали незабавна помощ са Йордан Дянков, Ивайло Чернашки и Стиван Хорочев - възпитаници на Спортното училище „Васил Левски”, разбра TrafficNews.

За пример! Младежи спасиха възрастна жена в Пловдив от пожар в дома ѝМомчетата са видели, че от апартамента на жената излиза черен дим

Районна прокуратура–Пловдив привлече днес като обвиняеми четирима мъже от Пловдив за побой на 24-годишен. Спрямо единия обвиняем, който е на 26-годишни е повдигнато и обвинение за това, че е откраднал портфейла със сумата от 50 лева на същия пострадал.

Четирима мъже са в ареста за жесток побой в центъра на ПловдивСрещу тях е повдигнато обвинение и са задържани в срок за 72 часа

В Германия се проведе мащабна полицейска акция срещу група, обвинена в търговия с фалшиви български лични карти и чуждестранни шофьорски книжки. Документите са били изготвяни по поръчка в България.

В Германия заловиха фалшификатори на документи, изготвяни в БългарияВ акцията са участвали над 100 полицаи

При средна цена от 309,21 лева (без ДДС) за мегаватчас е търгувана електроенергията на Българската независима енергийна борса (БНЕБ), сочат данните от търговията в пазарен сегмент "Ден напред" след затварянето на борсата. Сделките са на база утрешен ден на доставка (2 март).

Токът за бизнеса поскъпва с 3% от утре

“Едновременното постигане на пълна декарбонизация и енергийна сигурност е невъзможно без ядрена енергетика”. Това заяви министърът на енергетиката Росен Христов на форума „Партньорство за трансатлантическо енергийно и климатично сътрудничество“ (P-TECC), който е обособен в рамките на инициативата Три морета.

Христов: Постигането на пълна декарбонизация и енергийна сигурност е невъзможно без ядрена енергетика

Ден, след публикацията, в която изразихме възмущението си от огромното количество фасове, разпръснати в подножието на Сахат тепе, районът вече е почистен, видя репортер на TrafficNews. Възмутени граждани сигнализираха за нелицеприятната гледка на стълбите и изпратиха снимки на кочината, в която се превръща едно от емблематичните места на Пловдив. 

След публикация на TrafficNews: На стълбите на Сахат тепе вече няма нито един фасИскрено се надяваме след няколко дни да не се натъкнем на предишната гледка

ОИК „Столична” отстрани от поста кметицата на столичния район "Красно село" Росина Станиславова, съобщава Нова телевизия.

Отстраниха кметицата на столичния район "Красно село"

Блъснаха двама души на пешеходни пътеки в Казанлък за по-малко от час. И двете катастрофи са станали на централни булеварди. При първия инцидент млада жена прегазила възрастен мъж. Той е с наранявания по краката и ръцете, но без опасност за живота. При втория инцидент мъж е блъснал възрастна жена, която е в тежко състояние.

За по-малко от час блъснаха двама души на пешеходни пътеки в КазанлъкЕдиният от пострадалите е в тежко състояние