Ден, след публикацията, в която изразихме възмущението си от огромното количество фасове, разпръснати в подножието на Сахат тепе, районът вече е почистен, видя репортер на TrafficNews. Възмутени граждани сигнализираха за нелицеприятната гледка на стълбите и изпратиха снимки на кочината, в която се превръща едно от емблематичните места на Пловдив. 

Ученици от "Ана Май" превърнаха Сахат тепе в огромен пепелникВсяко междучасие учениците пушат под зоркия поглед на охраната и хвърлят фасовете си по земята

Стотици фасове от цигари застилат стълбите, които се качват нагоре към прочутата Часовникова кула. Стълби, по които ежедневно освен пловдивчани, минават и много туристи. 

Причината за тази концентрация на угарки точно на това място е лесно обяснима- въпросните стълби се намират на по-малко от 10 метра от входа на професионалната гимназия по облекло "Ана Май". В междучасията учениците излизат навън и под "зоркия" поглед на охраната бързо палят поредната за деня цигара. След това някои хвърлят угарката в коша, който е е поставен в подстъпа на стълбището, а други просто ги стъпкват върху паважа, който вече почти не се вижда. Емотикон, нарисуван върху кошчето, с тъга гледа към килима от фасове, който свързва тепето с входа на гимназията. 

 Мястото вече е почистено, стълбите са старателно изметени. Искрено се надяваме след няколко дни да не се натъкнем на предишната гледка. А учениците , ако не откажат цигарите, поне да ползват кошчето за боклук, което продължава "да гледа" тъжно!